The Best Followers

08 August 2009

SabTu TuYa



hari ni pagi2 aku dah bangun..
kemas2 rumah..basuh baju..
eri pun x standby minggu ni..
dah plan ngan dia nak g service keta wira dia tu..
dah lama sangat mengabaikan wira tu sejak ade viva..
padahal keta tu la berjasa kesana sini di bawak keja..
pkul 12.00 tghari,lepas makan sume kitorg memulakan operasi..



memula g basuh keta dulu..dah macam ape..seingat aku last basuh wira ni 2 bulan lepas..
bayang kan le ape je yang x de dalam keta tu..sampah jgn cakap le..kotak modem la..router la..kertas kerja dia la..dah mcm stor begerak,kumpul2 satu plastik itam tu penuh...sampai aku sound.."Ya Allah..bau mcm bangkai!!!"boleh lak eri gelak syaitann kekuat..ape tah yang lawaknye..


pas dah setel basuh keta..aku paksa dia g kedai tayar lak..sbb dia suka tangguh2 tukar tayar..dah naik kuor benang tayar,nak pecah dah,tayar depan kiri kanan lak tu..kalau dia belasah lagi guna tah kat ne agaknye pecah tayar keta tu..eri ni tau keta dia tu kena servise,tapi suka bertangguh2..kena aku bising baru la g..kalau x..harammmmm..
aku suka tgk spotrim kat atas tu..nice..


tgk le aku zoom in kan tayar yang memang kesian tu..masa aku amik pic ni dia siap sound.."tu nak wat modal n3 blog le tu'..hehehehe..kata blogger tegar..

pastu dok tukar break pad,eri x bgtau aku pun brek dia dah x bape nak ok..masa aku tgk budak pomen tu buka tayar,aku nampak dah haus dah rupanya..dah rapat ke besi..bile aku tnya baru le dia sengih2 kata mmg pun..nak brek kena pam2 dulu..baru boleh sket..ishhhhh!!!baran gak la aku..mementang le keta ni wat lasak g keja,suka ati dia je kan..tukar le break pad..pastu suh la service ape yg patut..x service kang majuk lak keta cari makan ni..nak bawa viva g site dia??ohh nooo!!!!


dalam pkul 4.30 ptg baru la sampai umah..penatnye la,dah le panas kan..penat2 pun lega dah..dah settle bab keta wira tu..nak wat ekon lak nnti kalau ade duit..mlm ni ade pojek 'makeover' lak kat umah adik ipar aku..deorg balik kg,aku nak wat supprise kat deorg..heheh..nnti bile sucsess pojeknya,aku update lak..


-biasakan yang betul,betulkan yang biasa-



8 comments:

ber_uwang said...

pinjam viva... nak kuar date

mamai said...

wow bahaya la bawa kereta ngan tayar yang dah nak pecah dah tu breake tak makan...jgn buat hal kawan..

aku nie safety first bior bawa kereta macam orang tak ada lesen...

T.u.Y.a said...

beruwang : kuor date ngan tuan viva pun leh jugak..heheheh..ade berani?



bro mamai : tu la bro..Tuya dah lama x jenguk keta tu..mmg eri je yg guna g keja..berani dia bawa keta mcm tu kan?

dah kena bebel baru la nak g service..

maiyah said...

salam.. bleh mintak tolong bereh kete akak.. kete roda hehe

eiza in the house.. said...

masyAllah...awat en eri rilek jerk..tayo dh macam kene bom tu..nasib dah adjust semua kan..=)

rehat kan bdn..cergas minda..hehe

caluk@cencaluk said...

sib baik jpj x tahan cek, terbang duit kena saman nanti he he

T.u.Y.a said...

eiza : ko x kan x kenal eri..selagi x kena kan..kalau dah kena nnti baru dia tau..


caluk : nasib baik..heheh

el said...

bahaya tul tayar cam tu
sib bek dah tuko...