The Best Followers

25 September 2009

Bz nYe La..

semalam punya citer..baru nak hapdet tetengah malam ni..
line pun macam okey je laju nye ni..
amik la kesempatan yang ade..senang sket nak upload pic2..


raya ke empat,
aku,eri,mak n abah g jemputan kahwin anak kazen aku..
kat rompin,Pahang..
x de la jauh mana ngan umah aku..1 jam je..
kebetulan la pengantin lelakinya org Gua Musang gak,sebelah kg eri..
ngintai2 gak kot ade waris yang kenal..x ramai la yg ngantar pengantin lelakinya..
jauh satu hal..kos lagi..musim raya2 ni kan..


balik dari jemputan tu rumah mak aku penuh ngan member2 mok..
beraya a.k.a reunion kot..meriah semacam..
lpas dr member mok balik lega la sket rumah..
leh la kitorg baring2 merehatkan diri..
hehehheheheh..
sambil2 nak melepak rehat badan tu sempat gak le aku berposing2 ngan eri..

dalam berposing2 amik pic..datang lak member abah mak sefamily..
masa tu eri dah amik port nak zzzzzzzzzzzzz..
biasa la dia,ape lagi..pantang ade peluang kan..
ngam2 member abah mak balik..
datang lak minah bertuah ni..
dia mmg ade mention nak dtg,tapi x confirm..
alih2 sms kata dah otw..

baru semalam aku g umah dia..cepat betul dia membalas kunjungan..hehehhe..tenkiu la ye eiza,sudi2 dtg rumah aku..

memang minah ni dtg bawa aura utk org dtg umah aku..elok je dia dtg,makcik aku lak dtg..kawan mok satu keta lagi dtg..sampai dok bawah ko za..sbb x cukup kosi umah aku ni..hehehehhehe..

Tuya n eiza


dalam setengah jam la eiza ni beraya kat rumah aku..
beramah tamah ngan mak abah yang x selalu dapat jupe dia..
nama je anak angkat bagai,setahun sekali je la jenguk mak abah aku ni ha..
ape2 pun tenkiu sangat2 sbb ko nak gak dtg neraya umah aku..

lepas maghrib,aku ajak eri g mamak..
bosan asik ngadap kuih raya je..
nak minum teh tarik roti canai ke ape ke..
alih2,ramai lak yg nak ngikut..
dengan pakai baju kurung ala2 nak beraya tu..
aku,mok,eri,abah pun kuor g mamak..
otw g mamak,adik aku no 2 hello2 tnya kat mana..
nak joint katanya..
berkumpul le anak banak kat mamak..
mak x nak ikut,nak jaga rumah kata dia..


dalam pkul 9.30pm,kitorg balik..perut masing2 dah kenyang..
aku pun x sabo2 nak balik mandi..
sampai umah tgk mak masak asam pedas..
makan lagik!!!adeiiii..gemuk la aku nampaknye..
dah x kuasa nak berdiet2 sbb kat kg le aku dapat makan sedap2..
balik KL penyakit M je memanjang..
malas memasak..hehehhe..
esok2 aku update lagi ek..xtvt aku kat kg ye..
selamat malam Jumaat..kui kui kui..


10 comments:

anaklaut said...

salam...lebaran buat cikgu tuya,

wah..raya sakan tu....

:)))

mamai said...

bznya raya...TUYA dah okah yer

el said...

eh tuya
sekali imbas muke ko sejibik cam
mak sedara aku laa..hehehe

ko dah ok ke dr chingunya tu (eja pun x betul) kahhhh

T.u.Y.a said...

anaklaut :
salam lebaran jugak utk kamu..
x de la sakan mana..dok umah tggu org je..hehehehehe..nnti dah balik KL x de la nak menggedik mcm ni pun..




bro mamai :
a'ah la bro..raya tahun ni macam bz je..tah mana2 sedara mara dtg..
alhamdulillah..setakat ni mcm dah ok je..x nak la sakit2 lagi dah..



el :
el oiii..dah bape lama ko ngadap blog ijau taik kuda aku ni..baru ni ko pasan ke muka aku secetak mak sedara ko..

selamat hari raya ye el..
aku dah ok dah ni..minta2 la ok je..

~Firsya~ said...

wow,raya sakan ye

caluk@cencaluk said...

aku raya kat opis he he

A a D i I ? said...

slamat ari raya tuya.. =)

eiza in the house.. said...

wah..aku tak yah update blog la cmnie..semua ko dh citer kat sini..ngeh3..aku kan mmg bawa aura..ko baru tau ke..he3

ber_uwang said...

wah akak ipar beraya sakan nampak...

T.u.Y.a said...

Firsya :
tu la..raya tahun ni ramai je yg dtg umah kg tu..


caluk :
raya kat mana2 pun x pe..asalakan ade kuih keria kan?kan?kan?hehehehehhe..



senget :
selamat hari raya..minta maaf kalau aku ade terkasar bahasa ngan ko ekkk..




eiza :
dah..jgn nak pasan..blog ni hak persendirian tau..ko x de share pun..hehehehhe..jangan marah!!




adik ipar :
sakan x sakan sangat la..bile nak g umah ni?