The Best Followers

08 September 2009

TaK aBis aBis..



salam sume..
selamat dah Tuya balik kelantan n balik semula KL..
x banyak xtvt aku wat kat kg..baring je..
ari 1st balik dah x larat wat ape..kaki sakit sendi sume languh..
badan tangan kaki naik bintik2 merah..mcam campak..
eri lak tau2 je sampai kg dia lak leh demam x leh bangun..
sbb kerunsingan yang terlampau tengok keadaan aku..abg ipar ngan adik ipar aku bawa aku g Hospital Gua Musang..
sampai2 hospital,doc tengok tangan aku yang dah mcm ape tu,terus dia amik darah..banyak lak tu..


bg aku makan ubat time tu gak..
pastu suh aku baring kat wad kecemasan tu,dia masukkan air lak kat tangan aku..diam x diam abis 2 botol air..
dok la 5 jam kat spital..sementara nak tggu result darah aku kuor..
doc kata aku kena demam chikugunya...x pernah aku kena demam macam ni sampai sakit2 sendi semua..azab!!!!
x de pic masa kat spital sbb aku x bawa satu ape pun kecuali wallet..
tapi mmg balik kg kali ni aku x wat satu keja pun..sebijik pinggan pun aku x basuh..

yang mengganti aku wat keja2 kat dapur..anak aku..bukan menolong,tapi menyibuk..tgk la tu...ganti mama ye Mad..

- sakit di bulan puasa -


18 comments:

el said...

haaa kau dpt dmm chikugunya...huhuhu
remang bulu tgk bintik2 kat tgan ko tu

so cm mn skrg ok dah ke
harap2 ok lah eh
sbb mgu depan nak rayo

rajin nyerrrr budak tu tolong mak dia..heheheh

caluk@cencaluk said...

kau dah ok ke ?

eiza in the house.. said...

alhmdulilah..nasib baik ko dpt balik KL...aku doakan ko cepat sembuh yerk..amin..

ber_uwang said...

akak makan ubat ikut jadual ye.. semoga cepat sembuh dah sihat mcm dulu..


lama dah tak bergosip ni..

{lumut} said...

comelnye anak mama..
rajin..

mamai said...

tuya...apalah masalahnya kau nie yer sedih lak aku tengokkan..

sian kat budak mad tu tapi tak apa dia rajin bagus tu..

aku doakan kau cepat sembuh yer

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Kak AJ penag kene Demam ChikukunMAKNYAH ni....
awal bulan 3 hr tu.....memang azab...sakit sendi2 & demam panas tahap gaban.
Akak kene banyak baring & rehat ajer...
Kebiasaan nye demam ni,lame tau!
mase AJ dulu,kene 3 minggu derite...huhuhuhu
Selamat Sembuh !!!

T.u.Y.a said...

el :
aku pun x tau sebenarnya aku demam cikugunya tu ha..tah mana la dtgnye..abis sume demam aku sapu..

ni dah ok sket..ingat nak mula operasi wat kuih raya..asik postpone je,x berkuih le raya aku ni nnti..



caluk :
nak kata 100% ok x gak la..tp x de la aku terbaring je..dah boleh dah aku kehulu hilir dalam umah nih..




eiza :
syukur sangat aku dapat balik umah sendiri dah..walaupun demam aku selesa kat umah sendiri..bukan ape,kalau umah mak mertua tu x selesa la asik nak baring je kan..segan gak aku..tenkiu doakan aku cepat sembuh ye..




adik ipar :
skang ubat dah jadi rutin..kalau dulu bukan main bercinta nak makan,skang dah patuh..hehehehe

gossip ape lagi le dia ni tau!!




lumut :
rajin mengacau org kat dapur..abis sume benda dia nak buat sampai kena halau ngan makcik dia..x paham tol ngan anak aku tu..




bro mamai :
tak tau la bro ape kehalnye la Tuya ni jadik mcm ni x sudah2..mcm2 demam dah rasa ni..dr x start puasa aritu dah kena..ni nak abis puasa dah x gak abis2..letih dah badan nih..

anak Tuya tu kalau bab menyepah tah ape2 bg la kat dia..lebih dr org pompuan..nyibuk je..



aJ :
mmg derita ko demam chikuMAKNYAH nih..sengsara J..nak gerakkan jari pun rasa mcm nak nangis ko..ko dah rasa,ko tau la mcm ne terciritnye menanggung kan..uwaaa!!!

Fly said...

salam Tuya saya doakan semoga Tuya cepat sembuh dan sihat seperti sediakala.. InsyaAllah masa raya nanti dah pulih sepenuhnya tu

T.u.Y.a said...

sir Fly :
salam Fly..terima kasih sbb doakan Tuya,mudah2an doa kawan2 leh la cepatkan Tuya elok mcm sedia kala..

maiyah said...

salam.. dah sampai kg ek.. moga cpt sembuh

YanDarwisy said...

demam chikugunya? skrg mcm mana? dah o.k ker? harap2 kamu sembuh dan sihat sebelum menyambut syawal nanti. bykkan berehat...

ai said...

Isk...demam chikugunya rupanya kau! patot la kau sakit sendi sume bagai. Dowang tak admit kau ke? Kau elok2 tau..makan betul2 ubat yg doc kasi tu..

take care k..

Maswani said...

demam tu rupenya..patutla lama giler tuya demam..
mmg kena byk rehat coz lenguh2 satu badan la..kt kedah ni pn byk kes..
semoga cepat sembuh tuya..
take care..

cerpelai said...

Dulu gua selalu fikir yang doktor tu saja je ambik darah dalam pain yang banyak pasal nak simpan.. Kira cam curik laa..

Tapi sekarang ni pun gua tak tau betul ke tidak.. Edehh..!!

s@yangh@sni said...

la.......
engko kena demam tu ker...
lepas baik nanti kena cari supplement..
orang kata (yg penah kena) sakit nyer tak hilang..
nanti terasa lagi sakit sendi tu..

ieNn ZaZa said...

lamernye x nyinggah sini..huhu..bz bangat...

rajin anak ko tuya..hehehe

T.u.Y.a said...

kak Maiyah :
dah sampai KL semula dah kak..tq doakan kesihatan Tuya..




kak Yan :
tu la..takut x sihat2 sampai raya..beraya kat umah je la Tuya..tp ni dah ok dah..




kak ai :
tu la..x sangka2 dapat demam MEKNYAH tu..deorg nak admit..TUya x nak..lelagi la nak admit kat Hospital Gua Musang..Ohhhhh!!!tidak berkali2..hehehehe..rela balik KL..




kak wani :
agaknye memang musim kan skang ni..penat kak demam ni..sakit lebih dr banak rasanya..heheh




cerpelai :
mmg banyak dia amik darah Tuya aritu..test nye cenonet sket je kan..dia curik ke ekk??




kak Yus :
gile lenguh kak demam ni..masa ni la dalam hati kata kalau demam selsema batuk pun x pe..x la sengsara mcm ni..x bersyukur tul..hehehhe..



zaza :
ko la..dah nak abis pose senyap je..

anak aku tu eksen je tu..jangan caya kerajinan dia..