The Best Followers

11 October 2009

aYaH KaTa..




cite ni sebenarnya jadi dah 4,5 hari yang lepas..
masa dalam kelas,tengah Tuya sibuk menyemak semula nama2 budak yang belum bayar yuran tertunggak,ade gak la Tuya sebut satu2 nama budak dalam kelas yang belum settle.
tetiba ade satu budak ni g depan,g meja Tuya..
dia berdiri betul2 dekat ngan Tuya..sambil cuit2 bahu Tuya tanda nakkan perhatian..

"Teacher,saya belum bayar lagi yuran tu,saya dah tnya pada ayah,ayah kata dia belum tahan orang,x ada duit lagi" kata budak tu dalam nada berbisik..

terkebil2 jugak la Tuya masa tu dengar..sambil Tuya senyum Tuya kata "its ok..nanti ada duit suruh ayah bayar ye,tapi jangan lambat sangat"..

kalau u all sume terror la..cuba teka ape pekerjaan ayah student Tuya nih?

what a shame!!!
influence yang x elok dah di ajar dr rumah utk budak berumur 9 tahun tu..
"tak tahan orang,x dapat duit"..hurmmm..
lu pk la sendiri kata Nabil..



12 comments:

mamai said...

memalukan ajer nak hantar anak ke sekolah pun nak kena tunggu duit tahan orang ker...sian tak berkat anak belajar

T.u.Y.a said...

bro mamai :
tu la kan..terkejut gak memula Tuya dengar..pastu bile Tuya ingat ape kerja ayah dia ni..Tuya senyum sorg bro..

mmg patut le selalu 'mereka2 yg selalu menahan' org ni kena maki je kan..

ikiqzana said...

memalukan aje.. sian kt anak2 bila dh di ajar dari rumah.. patut jadi tauladan yg baik sebagai ibubapa...

tuya.. betul la yg anak kawan suami zana tu sekolah situ nama dia zafran... nama bapak dia klu x silap zainizam.

T.u.Y.a said...

kak zana :
memang memalukan kan kak..
sabo je la kan ayah dia ni..

tu la Tuya rasa nama zafran ade la..nanti Tuya tengok2..hehehhe..

eiza in the house.. said...

nama tu....mcm kenal...tp budakkan lagi :)

ieNn ZaZa said...

huhu..xbgs2..kalau yer pn xde duit nk byr xyah ler ckp kt anak camtu..

Dee said...

aiseh..ini pak polisi ka? bikin malu je..anak pun tau..tahan org baru dpt duit..

coklat panas said...

ish memalukn giler ada jugak org cmtuh..
x berkat duit cmtuh bagi tuk anak dy belajar..huhu

maiyah said...

yelah anak bleh kata gitu lak, pak nyer keje pe yerk

yusuf mujahidin ™ said...

Aslmualaikum.

kecik2 lg dh dipasakkn dgn pkr2 tk elok

mcmne nk membesar dgn baik..

hilang keberkatan anak2 nk blajar guna duit sumber yg salah

dunia ni....

KUNTONG said...

kata org indon "astagar" lo opo kerjo neh yoh .agakeh lopis tak?

lina said...

lina tahu.....
tu kerja *********************************** ini lh kerja bapak dia~