The Best Followers

31 October 2009

CeRiTa SabTu




hari ni lepas kelas kat UM tghari td,eri amik aku bawa adik n abang dia..
terkujat gak le akakkkk..x alih2 bawa rakyat jelata dtg amik aku kat UM..
rupa2nya dia nak ajak g Taman Dagang,Ampang..
nak g Galaxy Kompleks ade karnival kerjaya..
adik eri nak cuba2 tgk kot ade la kerjaya yang dia leh usha..
aku pelik ler..nape dia nak cari kerja lain,setahu aku kerja dia skang ni ok2 je..
dekat lagi ngan umah..g keja x kuor modal pun..leh jalan kaki..
rupa2nya..ade kisah disebalik kisah..


sebelum aku cite..tuan tanah kedaung mesti interframe dulu..ehhehehehe..


ni le citenya..rupa2nya dia dah seminggu kena terminate kerja..terkejut aku dengar dia cite td..x de angin x de ribut alih2 kena terminate..alasan kompeni "financial difficulties"..tu sbb adik ipar aku diberhentikan serta merta..dia dapat surat tu hari Jumaat lepas..leh je dia senyap2 dok kat umah x bercerita pun ngan aku..aku tnya,ade ke yang x puas hati ngan dia kat opis tu?sbb baru bulen lepas dia dapat surat confirm..dia kata dia x tau la sbb ape,mgkin sbb dia banyak soal n banyak songeh bile bebudak opis nak claim n nak issue cheq..sbb adik ipar aku ni bahagian account kat opis dia tu..dah x de rezeki kat situ agaknye..ramai staf yg protes bile tau adik ipar aku kena terminate..Senior accountant dia siap tolong carikan kerja lain minggu lepas..so skang dia menganggur la sekejap..


sampai2 kat tempat karnival kerjaya tu,punya la ramai umat manusia..usha2 jawatan yg sesuai ngan dia..terus kitorg g booth utk amik borang..g booth Marriot Putrajaya,ade kekosongan Front Office Exec,kelulusan dia da ok dah sbb adik ipar aku ni masa study amik corse Tourisme..tapi pegawai tu awal2 dah warning..kalau dia dapat jawatan tu syaratnye dia kena free hair..so,tak pk panjang adik ipar aku kata x pe la..dia x nak..


g booth DRB Hicom lak..tulis kat papan kenyataan tu tulis ade kekosongan 5 kerani akaun..pergi2,dia kata dah ade org dah..x de rezeki jugak..pastu kitorg ronda2 tgk booth mana2 lagi yg ade kekosongan sesuai ngan kelulusan n pengalaman dia..tapi x de pun..dah mmg x de rezeki la kan..
pastu kitorg pun balik..tapi x de la hampa sangat dia pun..sbb puas hati dah g cuba cari..otw nak balik umah Senior accountant kat tempat keja lama dia call,bgtau Isnin nanti g interview kat kompeni kawan dia..nak cari kerani account urgent..harap2 dapat la nnti..tempatnye pun x jauh dr rumah..

sebelum sampai rumah kita makan dulu sbb masing2 dah kebuluq x de tahap dah..tu la pic abang n adik ipar aku..pic eri x yah le nak snap,buhsan kang asik muka dia je..heheheh..

esok bestday si Nurul ni..aku ade pojek malam ni nak wat utk dia..tggu yer..




5 comments:

ikiqzana said...

sian adik suami tuya tu.. xpe klu ada rezeki x kemana..

maiyah said...

hrp dpt keje, skrg ni tak bleh kalo tak keje lama2.. nanti tak mashukkk :)

eiza in the house.. said...

hope nurul will be success hendaknya..wah abg dia makin macho la..tergoda jap..hehe

caluk@cencaluk said...

dpt termination benefit tak ? selalu kalau company yg bagi reason financial difficulties kena tutup company dan terminate semua org, tak leh main pilih2 org. boleh komplen kat pejabat buruh kalau gaji bawah RM1500. kalau lebih gi IR dept :-)

Dee said...

x taulah kt tempat keje lama Dee ada ke tak..cubalah talipon airport limo s/b..dorang operation kat sepang..tp byk anak2 syarikat kt kl ni..org2 akaun ni senang gak nk dpt keje..n yg paling penting..sapa nk keje ngan airport limo WAJIB bertudung..so, adik tuya xyahlah nk free2 hair..

oh lg satu..gi report kt pejabat buruh ye..pegi..bukannya sbb nk sgt keje kt situ balik..tp nk ajar company tu bukan senang2 eh nk buang org..n also dptkan termination benefit tu..nti duit tu leh belanja tuya makan..hehehe..