The Best Followers

02 November 2009

PanDai Dah WaT KeK..YeaYY!!!!




semalam 01 Nov 2009,bestday adik ipar aku yang ke 28 tahun..
hehehehehe..adik ipar sama umur ngan akak ipar..
plannya mmg x de la nak celebrate kat luar ke ape..
aku nak wat kek utk dia..
aku try test cuba respi mak datin ni ha..kek ceklat kukus..
sbb loyang utk keknya tu kecik sket,dapat le wat dua bijik..


jeng..jeng..jeng...
putar,gaul,kukus n siap!!!!



ni lak masa nak deco kek tu..guna cream..wat warna putih,pink ngan ceklat..tepek je la asalkan tutup kek tu..siap tulis2 lagi tu..hehehehehe..



hasilnye..sememeh gak le creamnye tu..lom biasa nak lembutkan tangan bentuk macam2 bentuk..hentam saja la..huhuhuhuhu..



sila abaikan kotak astro tu ek..sbb x de meja pendek nak di letak..kotak astro pun buleh ler..



ni lak utk aku makan kat umah..x bawa g umah adik eri pun..yg ni x letak cream,cuma topping guna ceklat..yum..yum..sedap...yang ala2 cup cake tu ade la dalam 10 bijik..saja wat bg bebudak depan rumah..


sonoknye bile dah pandai wat kek sendiri..percubaan yang menjadi..tenkiu kak ai sbb bg resepi yang class n simple..kalau korg nak gak cuba..meh la usha resepi kat sini ..
lepas ni x yah le aku beli kek kalau bestday anak n laki aku..huhuhuhu..



20 comments:

ai said...

HOHOHOHOHO!!!

Ni lagi hebat dari mak datin tu!
BRAVO BRAVO BRAVO :P

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

wah wah wah !!!
kek le sekarang....
akak nk pindah duk depan umah ko rr....nanti dapat sebijik cup cake !!
lalalalalalala

eiza in the house.. said...

wah sedapnya kek tu..igt, lagi 3 bulan ekk besday kita..hehe..nak juga sekotak astro tu..hehe

Ena Qalinsya said...

pandainye dia wat kek...
nnt k.ena nak suh tuya wat la utk k.ena leh?

Fiza Nordin said...

alamak abisla bizz aku...tuya dah pandai wat kek! kakakakaaaa

a'way tahniah!

fazilzura said...

fuyohhhh cun2...
wajah tu x bape penting.. yg penting nye rasa ... pe lagi.. kasi pos ler ..
nk rasa nih

el said...

wow...
dah mcm yg jual kat kedai tu tau
kelassssss cikgu
ekekekeke
rajin plak ko eh buat kek
aku smpi skrg x buat2 lgi kek coklat aku tu...
huhuhu

A.K.U.D.O said...

TAHNIAH...
saya tahu beli saja nih....

Dee said...

choc cake kukus tu slalu dh gak buat..tp yg topping putih tu lum pernah..nk gak cuba..

mamai said...

nak order satu boleh

YanDarwisy said...

aik..tuya sebaya kita ker tuh? alamakkkk.....? kenapa kamu panggil saya kakak. Sedey...!

T.u.Y.a said...

kak ai :
ni lawan tokei eh kak ai..heheheheh..terlabih sudaa..





aJ :
tah ape ke mimpi nak wat2 kek bagai..jeles ngan ko nye kek bestday mak datin wat tu le..hehehheeh..ko x yah pindah sini aJ..aku yg nak pindah area umah ko..x best dok kat sini..huhuhuhu..





eiza :
aku bg ko kotak astro je la ek..kek nye nan adoooo!!!buleh kah??





kak ena :
buleh2..akk,Tuya kena kursus kat Kuantan cuti sekolah ni..tapi x confirm lagi kat mana..nanti Tuya roger2 ek..





kak Fiza :
mana leh lawan tokei besooo..akk lg le expert bab2 kek kuih bagai ni..

nyway,tq sbb nak bg hadiah..suka Tuya tau..






kak zura :
pos nnti basi..tu la kan..dianye rupa masyaAllah..selekeh macam ape..huhuhuhu..






el :
tu la berkat resepi mak datin sorg tu..heheheh..benti la jadik cikgu..leh jadik tukang wat kek lak ek..dush!!!dush!!





a.k.u.d.o :
akak..try test cuba je tu..alhamdulillah jadik..






kak Dee :
topping putih tu sangat2 menguji kesabaran Tuya yg x bape nak sabo nih..hasilnye selekeh sememeh..





bro mamai :
kalau bro nak order,terus x jadik kek nya..terbantut..hahahahahh..





Yan :
serta merta kita x tulis pkataan "kak Yan "..hahahhahaha..mana la kita tahu kamu sebaya..dah2 jangan sedey2..kita sebaya..salam sket..

maiyah said...

besarnya nombor tu.. slmt ari jd :)

LoVEaQshA said...

wah akak sedapnyer tgk cake2 tue..!~!
zura penggemar cake..meh anta kt zura ckit?~!

Maswani said...

wah..x sangka cikgu B.I pandai gak bt cake2 cmtu..hehe.. nti kurier kt sg petani skit ye..huhu..

T.u.Y.a said...

kak maiyah :
besar bagi dia sedarrrr sket dah tua..suh dia kawin cecepat...heheheh..




zura :
nanti kita dating Tuya bawa utk zura yerk...






kak wani :
cikgu multitasking katanya...cuti sekolah leh la wat kek..wakakakaaka!!!x sempat sampai SP kak,confirm berterabur dah..

lina said...

kak mas!!!nak jugak~~plz buatkan untuk lina..hantarkan sekli ea...(x agak2 permintaan)

neezareef said...

kagum2..sbb siap dgn topping pstu tulis2lg..

YanDarwisy said...

Tuya...neh, jeles kita. Tanteek jugak, mesti sedap!

ikiqzana said...

nampak mavelosss kek tu tuya.. kek kukus coklat ni mmg sedap.. akk pun selalu wat jugak. anak2 suker..