The Best Followers

14 November 2009

HappY BirthDaY HaiRiNiZaM



14.11.1979..
hari genap lah umur incik eri ku itu 30 tahun..
sekejap je rasa dia dah 30..


selamat hari lahir b..
semoga panjang umur murah rezeki..
dibahagiakan hidup ngan kami 2 ketul nih ( Tuya n Faris )..
semoga akan di berkati oleh Nya hidup dunia dan akhirat..
amin..


lpas balik sekolah semalam ( Jumaat ),aku kelam kabut le wat kek ceklat kukus..
yang mcm aku watkan adik ipar aku 2 minggu lepas tu..
dok kira2 ni..cukup ke masa nak siapkan sume ni..
jom le tengok ape yang dah aku kerjakan sepetang kat dapur..
mcm nak pengsan!!!

dok uli fondant utk kek..padahal x pernah pun aku wat fondant bagai nih..
amik resepi pun dalam website..
ikut je la cara2 watnye mcm ne..
masa ni dalam hati kata..kalau jadik,jadik le..
kalau x jadik..nasib le..
alhamdulillah,dalam hentam2 tu jadi jugak..


kek dah siap kukus..wat ceklat topping nye..pastu siapkan lak cupcake nye huruf2 tu..
aku bantai je gubah puntal2 bunga ros tu..jadik lak..
punye la semangat kan...sanggup g kedai bakery beli cetak huruf2 tu..hehehehehhe!!!!
siap pun..


siap sume aku pun puas la memikir nak nyorokkan kat mana kek tu..
sbb saja je la nak wat kezutan kat eri..hehehhe..
nak letak dalam peti ais,kang dia nampak..
letak dalam kabinet pinggan lak,takut lambat kering topping ceklatnye tu..
last2 aku nyorokkan dalam bilik study aku..
x pernah2 tutup pintu bilik tu,arini siap tutup pintunya..
nasib bek eri x pasan sangat..


lepas isyak mcm tu,aku pun bgtau la eri..
tahun ni aku x sempat nak belikan dia kek ke ape ke..
sbb aku bz sket kat sekolah..
pastu x de mood sangat sbb kedatangan tetamu di undang (rombongan bendera Jepon )..
dia pun kata ok2 je..
x tau masa ni x nyabo2 dalam hati aku asik dok tengok jam je..
lambat beno kul 12am..


tepat je kul 12am..aku pun kekonon la nak masuk bilik..
aku kata dah ngantuk,sengugut sakit perut..
padahal aku menyimpang g bilik study amik kek..
eri punya la tergamam tgk aku bawak kuor kek dr bilik tu..
pastu dok kata "memain ek"..elehh..padahal aku tau dia suka tu..hehhehe..
sessi potong memotong kek lah pulak..


eppi bestday to u!!!
aku beria dok nyanyi..
hehehheeh..
sonok sbb berjaya gak suprisekan eri,sampai aku lak sedih bile dia berair mata..
last2 sama2 nanes sonok..
kalau anak ade ni mesti dia pun gedik mcm aku..huhuhuhu.
puas hati sbb leh wat kek utk dia..sangat2 berpuas hati..

12 comments:

ber_uwang said...

semoga abg nasir panjang umo dan murah rezeki... semoga tahun depan tambah lagi ahli keluarga..

maiyah said...

slmt ari jadi, tmbah lagi umur moga ceria :)

azieazah said...

Salam TUYA..


Selamat Ulangtahun to HAIRI.. Moga sejahtera selalu, murah rezeki dan diberkatiNYA..

Bertuah dan beruntung ada isteri macam TUYA yg sentiasa menghargai hari istimewa, sentiasa memekarkan lagi rasa hormat dan sayang kpd suami..

Turut rasa terharu dan begitu bersungguh dak TUYA ni buat kek. Begitulah, kalu tak jadi pun, atau tak sedap pun, ianya tetap istimewa kerana dibuat dengan penuh rasa cinta...

Moga jodoh berkekalan...

lina said...

kak mas~~~~~~~nak kek jgak~~~~~nak makan kek kukus...
abg eri selmt hari jadi ye~~~~
muahhhhh!!ahaahahahahahha(marah kak mas)
smga panjang umr,murah rezeki di permudahkan urusan dunia akgirat,n SEMOGA BERBAHAGIA BERSAMA KAK MAS TERSAYANG......cayoh!!cayoh!!buat anak cpt2...nak tgk anak kak mas cepet..hahahha

aZuRa AhMaD said...

selamat ari jadi buat eri...wahhh..pandai la tuya buat kek tu..jeles tgk..hehehe..sbb kak zura tak pandai buat camtu....letak la resepi..leh tiru..hik..hik

ai said...

AYOYO..

Aku plak yg rasa cam terharu. Dasyat arr kek kau. siap berfondant bagai ooo. sangat menjadi! Mana tak laki kau terharu?

tu musti lepas nangis2, merengek rengek plak kan? muahahahahahaha...

~EPI SEBEDAY ERI!
WELCOME TO THE 30's CLUB (^_^)
SEMOGA HIDUP SENTIASA DIBERKATI ALLAH SWT. AMIN~

ikiqzana said...

wah tuya.. so sweet la.. ada kejutan lg.. pandai tul tuya buat kek tu kretif la..

hapi besday wat en. abg tuya ye.. semoga d ramati ALLAH ye.. amin.

Maswani said...

salam tuya..hepi besday to en eri..moga panjang umur n murah rezki..

mmg terrer tuya bt kek..btul2 cikgu yg multitasking..hehe..

eiza in the house.. said...

happy belated besday mr eri..hehe..
sori la bro..member lmbt la nak buat ucapan nie..moga ko succes selalu dlm kerja mau pun fmly..moga pjg umo murah rezeki..satu jerk eiza nak mintak tolong ko sgt...nie permintaan dr eiza nie..ko kene ushakan tau sepjg umor ko..boley tak ko tolong jaga sahabat baik aku nie smpai bebila..sbb eiza syg sgt kat dia..tau janji ngan eiza..wokey!..

eiza in the house.. said...

happy belated besday mr eri..hehe..
sori la bro..member lmbt la nak buat ucapan nie..moga ko succes selalu dlm kerja mau pun fmly..moga pjg umo murah rezeki..satu jerk eiza nak mintak tolong ko sgt...nie permintaan dr eiza nie..ko kene ushakan tau sepjg umor ko..boley tak ko tolong jaga sahabat baik aku nie smpai bebila..sbb eiza syg sgt kat dia..tau janji ngan eiza..wokey!..

T.u.Y.a said...

terima kasih ye sume wish kat eri..
aku dah bg eri baca segala wish2 tu..
dia senyum2 suka..dia kata x penah lagi ramai2 org wish bestday dia selama 30tahun idup..selalunya aku je yg wish..hehehhe...

Dee said...

happy birthday to your hubby..moga bahagia2 selalu..