The Best Followers

30 November 2009

inGaT NaK MeLePaS TensioN..MaKin TensioN...uwaa!!!




malam td konon2 pojeknye nak melepak minum pekena roti canai ke ape ke..
busan dah kitorg dok umah..
aku lagi busan bile eri ngan amad x de..
adik aku bg idea,ajak lepak minum..
ade satu kedai makan ni baru buka dia kat..
x penah g lagi..nak le try sepinggan dua..
dengan sonoknye sume sesiap dah nak joint..
sekali ngan mak kitorg angkut..


sampai2 sume order la ape nak makan..
sampai je air yg diorder...
aiyarrrk..dalam gelas makmok adik aku ade lalat..LALAT ok..
x sempat nak snap pic nye..

pastu si ucea adik ipar aku order bakso..
tapi macam cipan dianye serving..
see..see..
x pernah aku makan tetiba cilinye tu terapung dalam kuah..siap ade piring keciknye lak tu..
eeee...kotor je tgk..
aku pandang ucea..ucea pandang aku..hadoiii!!!



pastu roti telur pun sampai..
korg tau ade ape kat roti tu??
memang meloyakan aku...
aku selak2 roti tu,saja le membelek,x de niat pun nak cari salah kedai tu kan..
sekali aku jumpa bulu!!!!WTF!!!!
mual giler..
tempat yg aku bulatkan dalam pic tu la evidence yg nyata n jelas..hahahah..tapi x nampak lak bile dalam pic ni..
terus tolak pinggan tu,pastu aku senyap je..
x nak la kecoh2 nnti deorg ni x selera nak makan..hehehhe..
pastu adik aku nampak muka aku berubah..dia tanya nape..
aku cite n tunjuk bukti2 kukuh,sume pakat tolak pinggan..hahahahahh!!
sume x abis makan..
nak blah cecepat dr kedai tu..choooiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...
lain kali wat le menu..roti bulu...
mangkok nye org..


ni le muka org yg dah termakan roti bulu..
!@#$%^&*(..amik berbakul2 aku maki..siap kumur2 lagi kat sinki dia..hahahha..kalau leh nak muntahkan yg dah aku makan sikit tu..trauma bulu..



nak puaskan hati sbb x sempat kenyang..
kitorg tapaw sate..bawa balik rumah lagi best makan..
kan aku dah kata..home sweet home..



19 comments:

::AnEp:: said...

sabo jer lah..xder rezeki kowt..huhuh

KUNTONG said...

salam: kalau saya,panggil tawkey kedai tu dan suruh dia lihat apa yang ada.Kalau tidak repot kat pej kesihatan.

mamai said...

tuya boleh report tu

suhaila-ab said...

hehe...aku penah gak makan kuah kicap ciliapi nak makan ngan goreng pisang jumpa lalat 4 eko mati lam kicap tu...makcik tu slamber je cakap...musim lalat skang ni..

Yana@Nana said...

gelinyer...pengotor lah tuan kedai tu..

maiyah said...

nape tak komplen je, mangkuk kemek tul le tuan kedai tu

Fly said...

ish2 ish..ada jugak kdi camni yek..

eiza in the house.. said...

tu ko kene bg tau ...klu tak rmai yg terkena nanti..ko dpt check tak bulu ape??

caluk@cencaluk said...

kalau kau komplen mesti tauke tu ckp, tu offer raya haji bulu dgn lalat, kalau x kena bayar extra ha ha.

aku pun tension gak nie ha ha err apa yg aku tension yer kih2

xAmU07 said...

hehe sabar2 kak..muka tu mmg nmpk pnuh kekecewaan..huhu

CuTeMiUt78 said...

alamak.. napa tak komplen je..silap2 hari bulan.. tokey kata.. takpe la tak yah bayar.. free je.. pengotor betul kedai tu ya

ieNn ZaZa said...

sedapnye satay..teringn lak nk mkn..

Dee said...

alahai..x lama lah tu bisnes dia kalo x berubah..sian kt ko tuya..

ai said...

eeeeeeeeeeeeeeee...ngotor!!! cait!

azieazah said...

Pengotor.. tak prihatin..

tak lama lagi gerenti ada yang akan komplen.

T.u.Y.a said...

anep :
memang x de rezeki..pertama dan terakhir la g kedai tu..



PK :
salam Pk..kitorg x de la komplen mcm ne..cuma masa panggil nak bayar tu tunjuk le segala benda alah tu..tersipu2 malu dia..




bro mamai :
tu la..sume org cakap mcm tu..ayah tuya kata nnti dia bgtau member dia ade keja kat Pej Kesihatan..





kak su :
selekeh kan deorg ni..nak sangat meniaga..

T.u.Y.a said...

dewi :
memang pengotorrr..geli tau..




kak maiyah :
bukan mangkok kemek..mangkok jamban dah tu..tahap gaban..




sir Fly :
ade..ni la 1st time Tuya jumpe kedai yg mcm ni..selalu leh diterima akal lagi..





eiza :
aku dah bgtau Bapakkk aku..hehehhhehe..bulu tu x dapat dikenal pasti..yang nyata bulu orang..yieerrrkkk..x kuasa betol..

T.u.Y.a said...

caluk :
mmg dia x kira roti n air yang reject tu..
yang lain pun sume x abis makan..bayo je la..
tensen..tensen..




ceklat :
nasib bek lepas tu dapat makan sate..kalau x mmg frust la seminggu..heheheheh...



kak Rina :
lain kali Tuya mmg x nak la g situ..memang pengotor.





zaza :
minggu ni nak balik kg kan??makan le sate..heheheh..

T.u.Y.a said...

kak dee :
memang x sampai mana la bisnesnya tu..tempat dah strategik..deorg lak wat hal..




kak ai :
memang pengotor very very selekeh tau..





kak azie :
tau nak untung je la tu..