The Best Followers

03 December 2009

PasaR LamBaK..




aku masih kat Mersing..rumah mak aku..
antara xtvt aku kat sini,meronda pasar pagi..
kat area kg aku ni tetiap bulan,1 ngan 15hb ade pasar lambak..
mcm pasar malam tu le kaedahnye..tapi dibuka dr pagi sampai maghrib..
mak aku akan meniaga sebulan 2 kali kat pasar tu..
tadi siang aku pun nyebok2 joint mak kat gerainye..
konon nak nolong..padahal saja nak merayau..heheheh..


lama betul x jejalan kat pasar lambak nih..
dah x banyak dah org berjual bagai..



ini budak kena letak dalam keta tolak nih..kalau x panjang kakinye..


kasut baru umairah..mmg niat nak belikan dia kasut kat sini..rm10 je..heheheh


gelagat umairah..pantang nampak mainan..ade je nak dia singgah..tu sbb umi dia letak dalam keta baby tu..kalau x,tak terkejar..


ni le gerai mak aku yg di share ngan 2 org mak sedara aku..deorg jual lauk pauk,kuih muih je..


umairah melepak ngan kawan2 adik aku..


sebelum balik rumah kitorg singgah jap kat busstand Mersing..nak g carik tiket adik aku nak balik UUM..nasib baik ade lagi..
tiket utk aku ade gak aku usha2..tapi x beli pun,eri kata dia nak balik amik aku..
best nye dok kg..






8 comments:

maiyah said...

mmg melambak le pasar tu.. rambang mata kalo akak yg gi :D

T.u.Y.a said...

kak maiyah :
dulu2 lagi banyak khemah n gerai2 nye..skang dah mcm x berapa nak meriah sangat..

KUNTONG said...

pnah gi mersing bnyak kali,cari kropok kat tpi pntai.

el said...

kemain ko cuti sekolah
relax je la eh

T.u.Y.a said...

pK :
kopok lekor Mersing mmg glemer..
kalau hari cuti ramai yg dtg situ..



el :
masa bile lagi kalau x masa ni aku nak cuti2..heheheheh..

CuTeMiUt78 said...

wah.. lama tak g pasar lambak.. meriah gitu

fazilzura said...

emmm cm betui le kene sakitmato .. x kan semut gigit kut.. tepek gule ker kat mato

eiza in the house.. said...

mahal ekk..tketnya....klu terus g hatyai bape lak...:)