The Best Followers

08 November 2009

LawaT MeLaWaT





ni kisah petang semalam..
kisah aku g jenguk adik bongsu aku ikut rombongan g KL..
petang semalam deorg g zoo..
dah alang2 lebih kurg dekat ngan umah aku nih,mak aku pun ello2 la suh tengok2 adik tu..
dalam pkul 3 aku ngan eri g zoo..
adik aku dah ade kat sana dah time tu..
aku call dia,dia kata dah dalam zoo..
bukan ape pun,saje nak bg dia duit belanja..takut x cukup ke ape ke..
lgpun dia ni mmg rapat ngan aku..manja melampau..layan kan je la pic2 kat bawah nih...


tidak boleh tidak..wajib ade pic aku..eri masa ni tah nyanyi lagu ape tah..



disebabkan suara eri yg x best tu,dengan sukarelanya hujan pun turun..x agak2 lebat siap ngan angin bagai..



punya le busan dok tunggu hujan teduh..nak g tggu adik kuor dr zoo tu..kena la dok bertapa dalam keta sambil posing2 tah ape2..



pintu depan zoo pun dah banjir..hujan lebat sangat..


ishhh..penat aku nunggu adik kuor..eri dalam keta je,sbb x mo parking keta kat tempat parking berbayar..aku le sorg tunggu adik..



yaaaa!!!sambil berlari2 gedik dia dtg kat aku..dah mcm kanggaroo aku tgk..


Ya Rabbi!!!!!ko ni g tengok binatang ke ko berkubang sekali ngan binatang tu dik???habis basah lencun baju..berminyak2 muka..yang aku x leh nak tahan gelak bile jambul ala2 david beckham dia tu dah turun..wakakakakaka!!!bile aku sound ejek2 dia,mula la dia nak cubit2 aku..dia ni mmg terlebih manja,kalau bezakan dia ngan anak aku,jauh le beza..mgkin sbb anak aku tu dah biasa dok jauh ngan parents..sob!!!sob!!sedih jap..


dah jupe dia,bg duit,bg makanan sket aku pun balik..otw balik jem yang amat le panjang..slow je geraknye..Sampai kat area Tmn Metropolitan Kepong tu baru la lega..x jem dah..

tapi masa jem panjang berjela tu,macam2 le aksi2 poyo si eri wat..antaranya..korg tgk le..tergedik2 laki aku..classs nyah!!
sila abaikan suara pompuan nyanyi tu.. xpasan lak aku yg over nyanyi..keh keh..



video




5 comments:

caluk@cencaluk said...

dating kat zoo best gak ha ha

T.u.Y.a said...

caluk :
leh ke dating kat zoo..menghayati keindahan alam dan makhluknye kan?kan?kan?

maiyah said...

lama dh tak gi zoo padahal dekat ngan umah :)

T.u.Y.a said...

kak maiyah :
tadi hujan2 pun ramai orang kak..rombongan sekolah le,parents bawak anak2 le..Tuya pun lama dah x masuk zoo tu..jupe adik pun kat luar pintu masuk..

ikiqzana said...

lama dh x g zoo.. hujan je tuya skrg ni kan...

wah.. kemain lagi eri dok nyanyi dlm kete.. kt umh akk kemain pendiam lg.. tersenyum akk negok video eri tu.. hehehe.