The Best Followers

10 November 2009

PenGoToR TaK HinGaT




aku dapat cite ni dr kawan aku.
malam td berchat ngan dia..dia pun meluahkan rasa x puas hati le pasal jiran dia..
actually dia ni baru pindah kat rumah yang dia duduk skang ni..
oleh sbb dapur dia ngan dapur jiran tu bertentang,so dia nampak la benda yang dia x puas hati ni..aku nengok pun aku dah loya..ok..dia siap amik pic,nak wat bukti..
nak complain ngan ketua blok..


ni pic dr tepi rumah jiran dia tu..tu area dapur org tu le..korg nampak x ade sampah kat atas awning orang bawah tu?



meh aku kasi close up sket..ye..itu adalah pampers anak jiran dia tu..iyerrrkkkk...pampers kencing ke berak tah tu..ade lagi..jap2..


pampers tu ade kawan lak..tu yang aku bulatkan tu..cube korg teka apekejadahnye benda tu???aku suh eri teka..dia kata "kat mana ni?pengotornye"..aku tanya,"teka la ape tu?"..dia jawab " pad pompuan la"..


memang pad,modes org pompuan ok...punya la selekeh,pengotor nak mampus jiran dia ni..eeeeeeeeeeeeeeeeeeee..geli betul aku..patut la kawan aku ni marah mcm nak gile..x tahan2 dah nak bercerita ngan aku..


tu lak pic daputr umah org bawah2 nye lagi..cuba la korg bayangkan musim2 hujan skang ni..bile hujan turun,air dr awning rumah bawah tu ngalir kebawah,tepercik2 lak kena kat rumah bawah tu...uiiisshhhhh...punye la kotor..PENGOTOR,SELEKEH!!!!minta dijauhkan la aku dapat jiran mcm ni kan..


citer terbaru td kawan aku sms,dia kata dia dah sound jiran dia tu..boleh jiran dia wat muka bangang je..anyway,jiran dia ni berbangsa 'Deepavali'...aku kata jiran aku ade gak bangsa ni,tapi x de la pengotor mcm tu..

selekeh pengotor kan?ni la namanya kurang kesedaran social pasal kebersihan..dah le skang mcm2 jenis penyakit..x bertanggungjawab sungguh..



11 comments:

cHeRyNa PiReS said...

ada orang memang tak kisah kat mana nak buang pampers. pernah sekali adik yang keje part time lepas spm jumpa pampers dalam pinggan makan.

ada sorang adik nieh tukar pampers anak dan letak dalam pinggan nasi ayam fast food tuh. boleh terima tak? bila tokei marah, dia marah balik:)

eiza in the house.. said...

cis pengotor itu org..bukan bahayakan kesihatan dia je..semua yg kat sekitar situ pun turut tercemar..kene report nie..jgn tak report..huhu

ikiqzana said...

mmg betul pengotor org2 mcm ni.. xde kesedaran sivik langsung.

A.K.U.D.O said...

PENYAKIT 1 MALAYSIA ?

ai said...

EYEKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!

SANGAT MELOYAKAN OK! KALAU DIA DUK SERUMAH NGAN AKU, KOMPOM AKU CINCANG2 DIA!!! CISSSSSSSSSS

Maswani said...

dia x peduli coz x kena umah dia..tp kalo org bt cmtu kt dia, gerenti bising mcm nk perang la tu kot..
mmg pengotor..

fazilzura said...

EEEEYAKKKK x senonoh betui ..

tu psl kalau beli umh ke sewa ke . x suke ado keling2 dok sekali ... dgn koto .. bau pepagi tu .. sunguh menjijikkan ...

nk sembah2 ker apa ker lantak ler.. tp paham2 ler dok dgn org ISlam... kasi simpan le itu peti sembah dlm rumah... siap ado bau x leh tahan tu


** kalau daku ler.. saku simbah umh dia dgn air jmban or air sampah baru besh

mamai said...

kalau bro mau dah kena sound jiran macam tu tak ada semanggat kemjiranan lansung

YanDarwisy said...

Itu orang ke hapa? Agak2lah nak buang tebiat sekali pun. Pampers tu. Najis tu...pelik2lah manusia ni!

ber_uwang said...

baru kuar utan ke jiran dia tu...

maiyah said...

slamba tul jiran tu langsung tak pikir hal org lain, mmg kene wat aduan tu :)