The Best Followers

16 December 2009

JaLan JaLan..




lama gak x update belog ini..
minggu lepas aku sibuk bising kata aku busan cipan sengal la kan..
sekali datang pulak akk ipar n mak mertua aku dr kg..
deorg sampai malam Ahad,balik ke Kelantan semula subuh tadi..
akk eri datang KL sbb ade wat traetment muka kat NewYork Skin Solution kat Mid valley..
kat Kota Bharu x de cawangan..sambil2 dok nak wat treatment tu sambil bawa anak2 dia jalan KL..
ma bile nampak abah dah ok tu,dia pun nak gak nyelit ngikut..
abah pun bg green light..cergas la dia g KL ngan akk ipar aku tu..

malas nak cite..tgk pic je la ek..n3 ni penuh ngan pic..jangan jemu lak..
sbb deorg dtg hari kerja,jadi eri x dapat la nak joint xtvt kitorg..
jom tgk..


day 1hari Isnin kitorg g hantar akk eri ni g NewYork Skin Solution..dia wat treatment..


sementara dia wat treatment..aku ngan adik ipar aku ni ngangkut le mama ngan the kids g Midvalley..merayau x tentu hala..letih mengepong bebudak 2 nih..x terkejar gak le aku ngan nurul..


ptg tu balik rumah dah penat tahap gaban pulak..lenguh kaki2 dah..nak merilexkan minda jap,aku ngan anak sedara gemuk ku ni pun berposing mcm mangkok..


x cukup penat siang..malam lak eri punya turn bawa ma g bandar sunway jumpa adik eri yg kat situ..seyes masa ni aku dah letih giler..ketaqq kaki..


day 2

ni cite semalam..sebab treatment muka akk ipar aku ni kena wat 2 hari..
masa cuti sekolah ni je la dia leh wat treatment..hari2 biasa bz skolah lak..dia pun teacher gak..
pagi2 sebelum askar 2 kenit tu bgun,aku meneman dia g NewYork lagi..
ecehhh..NewYork!!!mcm nak naik flight je kan..
kitorg tumpang eri g keja..


sempat posing lagi tu..walaupun x tahan nak terkucil..



sebab sampai awal,kitorg pun ronda dulu Midvalley..g kedai Toy r us..nak carik mainan anak2 dia..susah betul aku nak amik pic akk ipar aku ni tau..nak snap2 pun dia pasan..


sempat la snap2 bilik facialnye..tengah aku dok tggu akk ipar kecintaan aku ni,beutician tu offer aku wat trial facial..ape lagi kan..dah nama free..nak je la..merasa gak ler..tapi x de la mesra alam mcm aku wat facial kat rumah KakcT tu..kalau kat rumah kakcT,berjam2 dia dok belek muka aku..korek mana patut..hehehheheh..ni dah nama trial..kejap je la facialnye..



siap je facial n treatment,turn abang ipar aku lak jadik paksupir hari ni..amik kitorg kat situ..si nurul ni pun siap amik cuti tahun le nak gak nyebok ngikut jalan..heheheh..x pe la dia ikut,x de la terkengkang2 aku nak ngejar kenit 2 org tu,,lasak sangat!!!lokasi utk memenatkan kaki hari ni,Taman KLCC.

letih jugak mengejar bebudak ni tau..masa dalam kolam tu mummy nye la yang dok turun sama..masa kat taman tak terkejar dah..kejap je ilang..nak2 si kakak tu..ligat betul..tu baru 2 orang..

anak aku x ikut,dia ngikut akk eri yang no 2 balik Terengganu..aku tepon bgtau nak g Taman KLCC,x de dia heran nya..dia kata "kan kita dah g dulu mama..nak g tempat lain pulak ni"..see..anak aku sudah jadik anak org lain..huwaaaa!!!!hehehhhehehe..mementang le dia ramai pakcik makcik sana sini..adik badik eri je dah 12 org..asal cuti je,nyusun jadual nak ngikut sepupu2 g jalan le..nanti le,kalau aku banak,mesti dia melekat ngan aku je..hehehhe..

abg ipar aku hantar ma n akk ipar aku balik subuh tadi..baru jap ni deorg call,dah selamat sampai Gua Musang..alhamdulillah..

jap lg nak cover top up tdo yg x cukup dah 2 hari..ngeh ngeh..panjang gilos n3 ni..heheheeh..


4 comments:

maiyah said...

kalo umah dtg sedra mara mmg tak sah bwk jenjalan :)

A.K.U.D.O said...

suke gaya ko bercerita...

ber_uwang said...

mak mentua dtg.. tak royat kat kito pon

lina said...

wah2 kak mas!!ni mcm nengukur jalan KL jek kak???
wakakakakakakakaka