The Best Followers

27 January 2010

Abah

hari ni kurang bz sangat kat sekolah sbb x banyak kelas yg Tuya attnd..
melepakkan diri kat bilik guru n jap2 g library je la..ni time rehat,malas nak makan sbb pg td eri dah tapawkan kuih karipap..hehehehe..time2 tensen bz penat ni,tingat lak kat family,anak kat kg..td baru lepas tepon abah Tuya kat kg..tanya2 khabar deorg..sempat lagi abah sindir tu " ni mesti susah hati tensen,kalau x,x de nya nak tepon abah"..huhuhu..memang aku jarang tepon abah,selalu calling2 mak je..bukan ape,kalau tepon abah asik mak je yg jawab kalau kat rumah tu..sebenarnya malam tadi Tuya mimpi abah..tu pg ni terus tepon abah..rindu kot..alhamdulillah abah sihat2 je..tapi still injection la malam2..sbb dia mmg x mo makan ubat yang doktor bg,kena la inject2 nih..adik Tuya le jadi doktor x bertauliah..heheheh..abah Tuya ni kena kencing manis darah tinggi..
masa balik kg aritu sempat le snap pic dia tengah di inject..kesian..tp abah dah lali dah pun..


inject jangan x inject..nak baik kan bah..

kalau adik Tuya yg kat UUM tu ade,dia je la yg melayan..skang ni umi umairah yg jadi doktornya..mak Tuya x berani nak cucuk2 nih..seram dia kata..


7 comments:

azieazah said...

Berbakti lah selagi ada daya..

luangkan masa selagi mampu bersamanya..

beruntung bagi orang yang dapat berbakti kepada orang tua...

mamai said...

dah puas inject abah dulu sampai nurse pun minta bantuaan

Dee said...

kencing manis ye? xpelah..untung ada org tua..masih boleh berbakti..

caluk@cencaluk said...

tu cucuk insulin yer

fazilzura said...

hehehe leps ni harus le sms ke email ke kat ayah ... sian ayah , dia pun windu jgk anak dia yg sorg ni ..

** sama cm mama ku kene ambik insulin tuk diabetic

maiyah said...

hrp abah semakin baik kesihatannya

T.u.Y.a said...

kak azie :
harapnye Tuya dapat la berbakti pada org tua Tuya..walaupun ngan abah Tuya x bape nak rapat,tapi mak selalu kata Tuya la anak kesayangan dia..





bro mamai :
tu la..abah Tuya tu klu x de yg injectkan,x de nye dia nak inject sendiri..susah betul dia ngan ubat2 ni..





kak Dee :
selagi ada ni kita berbakti la ngan dia kan..esok2 x de,dah x de tempat nak bermanja2..





caluk :
a'ah..kena cucuk insulin la tu..pil2 dapat berpacket2,x de nya dia nak makan..terpaksa la wat cucuk mcm tu,baru la berat badan dia naik sket..







kak zura :
selalu gak calling2..tapi x direct..hehehhehe..

sakit x kak kena cucuk jarum je?ngeri la Tuya..







kak maiyah :
harap2 nye mcm tu la..heavy smoking..tu yg x tahan ngan dia ni..