The Best Followers

12 January 2010

Angguk angguk..geleng geleng..kepala Tuya pusing..





dalam ngantuk2 kat sekolah tadi,sempat jugak la Tuya semak kertas exam tahun lepas budak yang tuisyen ngan Tuya tu..yang dah darjah 4 x reti2 nak kenal huruf tu kan..
sebab semalam dah pesan suh bawa exam paper dia yg tahun lepas..saja Tuya nak tgk,setakat mana lembap dan tertinggalnye budak nih..

x tau nak angguk ke geleng tengok jawapan2 yang dia tulis...kesian!!!nak gelak pun ade..jom la sama2 tengok,tahap pemikiran budak darjah 4,mcm darjah 1.mcm ne la cikgu kat sekolah lama dia handle dia nih..aduiii..pusing kepala teacher mcm nih..anak...anak..haihhhh!!!

Bahasa Melayu
ni arahan dan petikan yang di beri..tgk ek jawapan dia..
v
v
v
v
v
v
v
boleh lak dia salin balik arahan tu wat jawapan..sah2 le x reti baca..

tengok dia eja sotong = so tet


Sains
ni lak paper Sains..main hentam suka ati dia je nak tulis..asal boleh..


paper Mathematic ngan english dia kata x jumpa cari..kalau ade math nye paper tadi tah makin rabun le Tuya tgk nombor2 tah ape2 agaknye kan..sadis2..

sesak napas la teacher mcm nih..amik angin jap dok lepak2 sambil snap pic..heheheehe..mengantuk x hingat..

8 comments:

ber_uwang said...

kesian dia...
sepatut nya dah bole baca dah.
mak ayah kena juga bantu budak ni..

KUNTONG said...

Tuya:
Semua pengalaman tu, telah saya alami selama lebih dari 35 tahun Tuya.Pendidik dan tugasnya memang amat BERAT. Tetapi jangan putus asa, kuatkan semangat demi anak bangsa. Satu kerjaya yang mulia.

eiza in the house.. said...

alahai..kene asah lg budak tu celik huruf

el said...

alahai kesian pun ada
kelakar pun ada
so tuya tugas ko mencerdik kan mereka tau...hehehehe

T.u.Y.a said...

aTaN :
memang kesian..
sebab sebelum ni dai dok ngan nenek..
baru tahun ni dok ngan parents..




PK :
terima kasih atas kata2 semangat tu..Insyaallah..selagi terdaya memikul amanah,akan di lunaskan jugak segala janji..






eiza :
tension ko kat sana..tension lagi aku kat sini..so chill..heheheh




el :
aku x reti nak simpati mcm ne kat budak ni tau..nak marah pun ade..nak wat mcm ne..ajaq tetap kena ajaq..pulun la nih..

azieazah said...

Sebab tu lah Kak Azie tak jadi cikgu...

agaknya budak tu aku kurung dalam bilik 3 hari 3 malam.. hahaha

ikiqzana said...

sian gan budak ni.. makbapak dia mesti x pantau.. ni yg takut gan anak2 kita ni.. skrg akk selalu cek buku iqbal dn ngajar apa yg patut.

T.u.Y.a said...

kak azie :
adei kak!!!memang la kena kes dera ngan akk..terus berenti sekolah budak tu..




kak zana :
memang kesian kak..dulu duduk ngan nenek..mgkin nenek dia x pantau le tu..