The Best Followers

23 February 2010

Cakap Salah...Tak Cakap Nyakitkan Hati..

alkisah..cerita ni masa sebelum Tuya balik kg cuti CNY aritu..Tuya ngan eri nak g jumpa kawan kat Pantai Dalam..tetengahari buta tengah panas tu boleh lak keta kesayangan Eri tetiba berenti..nasib bek dia sempat ketepi..ngam2 kat depan busstand depan PPUM tu..alih2 enjin berasap2..dalam hati Tuya masa tu kata "nak meletup ke keta ni?"..Tuya cecepat kuor..tengok2 minyak hitam dah bertitik titik laju kuor kat jalan..sah2 le bocor nih eri kata..air sume kering..Tuya malas nak cakap ape2 dah,tengokkan je la..bulan Feb ni je dah 2 kali dok kebek keta ni g bengkel..memang terasa membebankan dah bela keta eri ni..sakit tul hati Tuya..


nasib bek x terberenti tetengah jalan..dah le dekat ngan traffic light tu..kalau x mesti jem..



eri tuang air sampai 2 botol abis..nasib bek dalam keta ade la spare air utk keta nih..



menung le mikir keta kesayangan..x kuasa betul!!!


telek le b..untung2 enjin nye bertukar jadi vr4s..huhuhuhu..ayat sakit hati..


sementara memikirkan mcm ne nak wat,eri pun contact2 la kawan2 dia..mana la ade bengkel buka time2 tu..org sume cuti..lama jugak le berenti tepi jalan tu,check minyak itam bebetul minima dah..air 2 botol tuang..kering habis..dalam2 memikirkan mcm ne nak settlekan prob tu,Tuya dok start2 keta..buleh pulak dia idup..

dah sementara idup tu kitorg pun pecut terus g stesyen minyak Jalan Gasing..ade lak satu bengkel India ni buka..pomen tu check2,ade bocor sket kat tangki ape tah..tp still boleh jalan utk sementara waktu..memang kena tukar..tambah minyak itam,elok je lak dia jalan lepas tu..

hati Tuya ni bengkak je tau..menyampah..suh tukar keta lain dia wat x tau je..sayang sangat ngan keta tu..sebulan dia nye kos rosak dah boleh 2,3 bulan bayar instalment..busan Tuya nak mikir,tapi kena pk gak..mcm ne lagi le Tuya nak goda eri tukar keta lain ek..kalau keta dia rosak,dah tetentu le viva jadi mangsanya..susah nak kerja kalau berebut keta..dia asik kena g site sana sini,Tuya terkejar2 tuisyen..sangat2 tensen!!!



14 comments:

ber_uwang said...

apa lagi VIOS la akak ipar..


he he he

caluk@cencaluk said...

sabar2 nanti bising2 eri tukar bini lain lak ha ha

T.u.Y.a said...

aTan :
alangkan suh tukar keta murah pun dia wat keras..kalau suh tukar keta mahal lagi le kejung..hehehhe





caluk :
berani le dia tukat bini baru..nak tengok Tuya jadi Tora Tora,try le..huhuhu

A.K.U.D.O said...

forte tuya forte...kaler merah lagi..

T.u.Y.a said...

A.K.U.D.O :
walawei kak oiiiii..x tercapai akal ku..hahahhah..

azieazah said...

Sabor jerk lahhh...

apapun syukur gak ler ada 2 buah keta.. berbanding orang yang naik turun bas... berujan berpanas..:)

fazilzura said...

kete tu dh harus cmpak ke kedai besi dh tu tuya.. kalau daku sure dh membebel dh time tu ..

sib baik huby jenis cek dulu b4 ke mana2.. now kalau switch pintu rosak , mmg bising ler dia.. terus g betul kan ..

dkama said...

Brader Eri tuh penyabar orangnya kan???...PEACE...

Dee said...

eloklah tukar kalo dh asik rosak..

T.u.Y.a said...

kak azie :
memang kena banyak bersabar la ni..mujur la ade 2 keta..kalau x,maunye patah kaki..





kak zura :
nak bebel dalam hati je la..x nak memanaskan keadaan yg tengah panas..tgk dia cool kita pun jadi cool gak..huhuhu..padahal,dalam hati.TUhan je yg tau..





kama :
terlalu sabar..senyum je la dia..





kak Dee :
puas dah memujuk..tah le

mama | sarah | syimir said...

hehehe..tuya buatlah ala2 mengingau..dalam tido...kereta baru kereta baru kereta baru... :)

mamai said...

tuya senang ajer nak suruh eri tukar kereta baru....hahaha jual viva

T.u.Y.a said...

mama :
good idea..heheheh..boleh praktik kan tu..keta baru..keta baru...confirm dia rimas ek..




bro mamai :
oh no!!!hehehhehhe

maiyah said...

ala sian nengok muka eri tu.. nak kene sambar baru gak ni