The Best Followers

27 March 2010

Bercanda Menghitamkan Kulit..

ni cite masa cuti sekolah aritu..dah sume berkumpul balik cuti kat mersing sbb kenduri Tuya aritu,jadi nye jumpa la sume sanak sedara..cuma adik Tuya yg kat UUM je balik awal sbb ade kelas..

panas2 dok rumah,kitorg plan nak mandi laut..lama dah Tuya x mandi laut..memula g Pantai Air Papan,air lak bergelora besar..siap ade bendera merah JPA letak..x bg mandi..

g survey area2 dedekat tu lak..kitorg g Telok Godek..mujur la air kat situ x bergelora...ape lagi,sakan le masing2 mandi..


ni pemandangan kat jeti Penyabong..masa ni dok survey2 je dulu..

dah dapat port baik..ape lagi..berendam je la..si eri x lepas dr senaman paru2..berkepul2..


saja nak kenakan anak Tuya..pakngah dia la punya idea..nak tanam amaD dalam pasir..terjerit2 la amaD minta tolong..

yang kelako tu dia leh cakap "Mama..tolong la amaD ma..mati la amaD mcm ni..x leh napas la amaD'...


last2 dia lak suka..siap suh teduhkan muka dia..silau panas matahari..makin gelap la anak Tuya..


adik bongsu Tuya nak jugak!!!amaD ni memang x leh nak berenggang ngan dia..bebudak ni jahat biarkan lama2 budak 2 ni tertanam..terjerit2 le suk korek balik nak naik..


yang x bestnya..Tuya sibuk dok snap sana sini,pic sendiri x de..selalu mcm tu..x pe la asalkan deorg hepi kan..puas hati anak Tuya cuti seminggu lepas memang dihabiskan kat Mersing..Eri pun amik cuti seminggu..memang hari keluarga la..best!!!




11 comments:

Anonymous said...

tuya pie honey moon ker

cerpelai said...

Yang peliknya, member gua suka snap sana-sini jugak tapi langsung takde gambar orang lain kecuali gambar dia sendiri.... Kihkihkih..!!

T.u.Y.a said...

takde nama :
Tuya x g honeymoon pun..memang pantai laut tu area2 rumah Tuya kat kg..




cerpelai :
tu namanya prihatin kat diri sendiri..heheeh

maiyah said...

kira berbulan madu le nih

T.u.Y.a said...

kak maiyah :
x de bulan madu nye de..hehehhehe..budget dah habis dah..

sekamar rindu said...

salam...ukhwah,


cikgu tuya..ni link blog al yg baru..


anaklaut

T.u.Y.a said...

salam aL..
finally awak muncul jugak!!
welcome back..

HAMSINI said...

seronok cuti bersama keluarga

caluk@cencaluk said...

ingat kau gi honeymoon he he

ieNn ZaZa said...

telok godek?hehe..xpenah dgr pn..kampung gadek penah laa dgr..kmpg aku tuu :-)

T.u.Y.a said...

kak Hamsini :
tu la..bukan senang nak sama2 family..lagi la Tuya jauh ngan anak ni..cuti sekolah je la leh lepak lama sket..



caluk :
x de maknanya nak g honeymoon..




ieNn : telok Godek tu kat pantai air papan..Mersing..hehehhehe..