The Best Followers

29 March 2010

Kalau la ngandung macam makan kacang rebus..

cite masa kat kg lagi ni..x abis2 lagi cite pasal kat kg cuti aritu..banyak sangat nak meluah kat sini..huhuhu..biasa la kalau time2 kenduri tu kan,sume suku sakat berkumpul..yg jauh ke dekat ke,dah dijemput..dtg le deorg..

tapi yg x best tu kan..ade la sorg kazen Tuya ni yg 'lembik mulut' a.k.a x sayang mulut melaser x tentu hala..walaupun bukan terus kat Tuya tapi memang kena tempias le..dia borak2 la sama2 deorg,kebetulan salah sorg tu ngandung tengah tunggu hari nak bersalin..leh lak tang part isu ngandung banak tu deorg leh cakap kekuat mcm kita sume ni pekak..masa tu Tuya tengah pakai inai..

yang x bestnya deorg leh lak sindir2",dah berabad kawin x kan satu je kan..kilang telor dah tutup ke???"ade lak nyampuk.."ke dah expired?"..sakitnye hati Tuya dengar..rasa mcm nak sumbat je inai dalam mulut deorg..dia ingat Tuya x nak anak ke???lama sangat dah tunggu..amaD pun dah 9 tahun..bukan x de ikhtiar ape ke,dah x de rezeki..redha je la..ni pun Tuya ade gak la berurut,g jumpa doktor minta nasihat,ubat..mana tau ade rezeki Tuya esok2..

kecik betul hati Tuya dengar deorg sindir2 mcm tu..adik Tuya siap tarik Tuya masuk bilik masa tu..tau Tuya dah bengang..geramnya la..nnti le,kalau ade rezeki Tuya ngandung,biar deorg tengok..ishhhh!!!lom ngandung dah riak..x baik..huhuhuhu..doa2 la Tuya ni ade rezeki nak dapat anak lg yer..

10 comments:

{Firsya} said...

biar jek ape org nakckp,dieorg xtaw ape perasaan kite...anak tuekan rezeki dr yg Maha Esa...

maiyah said...

dasar mulut beledi ler, sbr ye tuya jgn jadik camtu dorang x skul lngsung

T.u.Y.a said...

kiela :
tu la kan..mujur la ade sorg hero tu..kalau x de lagi le sedih..kalau rezeki x kemana ek..



kak maiyah :
gelak sorg2 Tuya baca ayat "mulut beledi" tu..heheheh..thanks kak..

A.I said...

nape kau tak lawan je tuya?? isk, kalau aku ada kt sana maot kazen kau tu kene fire ngan molot puaka aku ni tau! isk

M@L@ said...

mulut org kg ni mmg mcm tu suker sgt jage tepi kain org..kain sendiri x reti nak jaga..
buat dek jer lah tuya masuk kanan kuar kiri dah...

fazilzura said...

MAK AIIII laser nye mulut2 tempayan tu ... over nyahh .. kang ayat diorg tu berbalik pd diorg baru diorg tau ..

sume tu kan rezeki DARI NYA.. kite as manusia nye sapa nak tny2 soklan cmtuh .. kalau subur sekali pun , if DIA x kasi , xdak jgk ler

Mama Hanim said...

biasa la tu mulut org, klu mulut tempayan senang, kasi pecahh je.. kdg2 dorg tu ada gak yg jeles sebenarnya, cuma kita je x tahu sbb apa.

sabar je lah tuya, biarkan luncai dgn labu2nya..

dkama said...

relek ar cool usaha tangga kejayaan... PEACE...

A.K.U.D.O said...

ahhhh ,mrk ni mmglah , bila tak beranak mengata, beranak ramai mengata, jarak2 mengata, rapat2 mengata, takde pompuan mengata, takde lelaki mengata, cantik mengata, tak cantik lagilah..
penyudahnya...sabo jerlah kan..dan tak perlu mengata2.

aZuRa AhMaD said...

tuya..ada gak sorang..kak zura 1/5/2010 nie..cukup la 6 thn..takdak lagi..tp mmg sedih la kalau ada molot2 jahat dok kata..bkn kuasa kita...puas berusaha..tapi rezki lain yg diberikan..sabar je laa....