The Best Followers

10 May 2010

CuTi Kat Kampung


weekend lepas Tuya abiskan masa melepak kat kg (Kelantan)..lama dah x balik tgk anak..rindu!!kebetulan Eri x standby minggu tu..bertolak dr KL pkul 9.30 malam,sampai Gua Musang dalam pukul 2.45 pagi..


x lepaskan peluang nak berkepit ngan ayah dia..see!!!!tetap nak menyelit...



xtvt pagi hari..Ma memilih hasil tanaman kebunnya utk di jual ke Pekan Gua Musang..banyak tau,bukan kacang panjang je,ade petola,cili,ulam2,,tapi yang sempat Tuya snap tu cuma kacang panjang..yang lain dah packing utk nak ketapi..


ketapi dah sampai..


sayur kebun Ma tu g Pekan Gua Musang naik ketapi..sampai kat Gua Musang nnti ade la peraih yang amik..sementara tu,deorg dah hello2 la bgtau bape kilo setiap jenis sayur tu..tu le salah satu sumber pendapatan ma Eri..dia memang suka berkebun,at least ade jugak hasil dok rumah..


anak Tuya excited nak tunjuk dia nye hadiah hari sukan sekolah..dapat no 3 lumba lari 200meter ngan 400 meter bawah 10 tahun..kuat gak dia lari..heheheh..


xtvt petang..Eri meng'hambat' lembu masuk kandang..style org kg situ deorg akan tambat @ ikat lembu2 tu kat port yang banyak rumput..petang dalam kul 6.30 baru la bawa balik kandang semula..ptg tu dengan bersemangatnye Eri nak hambat lembu masuk kandang..


masa ni punya la kuat Eri tarik tali lembu tu..senget2 badan,lembu tu rilek je dok makan kulit pisang lagi..


posing jap atas landasan ketapi..lama dah nak amik pic kat sini,x de sape nak melayan..huhuhuhu..


x puas rasanya dok kg 2 hari..kalau leh nak lama2 je kat sana..masa Tuya n Eri nak balik semula KL,anak Tuya mcm biasa la wat pangai wajib dia..berlinang2 air mata,peluk x nak lepas..sayu betul..sambil dia peluk sambil cakap "Selamat Hari Mama"..sedih!!!!x pe,bape bulan je lg nak 2011,nnti dapat la dok ngan mama ayah..sabo sket ek..


7 comments:

sz | m.a.s.s said...

wahhh train depan rumah je..best2..kalo nak smpi rumah turun terus btol2 depan umah ke kena tggu smpi berenti kat stesen? hehehe...
mesti dah alah bisa tegal biasa ngan bunyik train tu kan...

TuYa said...

sz | m.a.s.s :
memang tren tu benti depan rumah,sbb ade stesyen kecik utk amik org nak g bandar...kita perhentian kg2 la ni kak..

memula dulu bising gak la..skang dah tuli kot tinge kitorg..heheheh

Mama Hanim said...

bestnya tuya blk kg tu.. ada org jual sate ikan x? hehe..

ooo senang la klu naik ketapi kan, turun depan umah je..

TuYa said...

kak wani :
best balik kg...haritu kedai sate ikan tu tutup..x niaga..kalau x nak gak tayang dalam n3..hehehhe..

kalau ketapi ekspress x benti kat stesyen ni..kena benti kat Gua Musang terus..

maiyah said...

tuyaa.. jgn ddk tepi ketapi tu.. bahayaaaa eh! kat rel tuh

ikiqzana said...

taniah kt anak tuya dpt adiah lumba lari.. mmg hebat.

bestkan balik kg tuya.. seronok negok xtvt mak eri gan eri.

Uncle Lee said...

Hi Tuya, I enjoyed reading your this posting. Love your humour.
Have a nice day and keep a song in your heart, Lee.