The Best Followers

16 May 2010

Lilin Yang Tak Pernah Padam


selamat hari guru Tuya ucapkan pada semua guru kat dunia ni..x kisah la ape gelarannya,cikgu ke,teacher ke,sir ke,sifu ke,ustaz ustazah ke..yang penting guru..guru masak,guru senam,guru pusat latihan memandu...sume tu punya visi n matlamat yang satu..mengajar,mendidik sesorg tu hingga berjaya..

kalau x kerana cikgu,x de la Tuya jadi seorg guru jugak..menyambung perjuangan cikgu2 Tuya yang dulu..Jasamu dikenang..yang bestnya jadi cikgu,guru ni..walaupun kat mana kita,walaupun tua mana kita,kita tetap di panggil cikgu..

teringat lak Tuya 2,3 malam yg lepas..syiok2 layan FB,tetiba ada satu request friend kat FB Tuya..tengok2,anak murid Tuya 6 tahun lepas..masa tu dia darjah 1,skang dah tgkatan 1..masih lagi memanggil Tuya cikgu..masa tgk pic dia,mcm x percaya tu la budak yang dulu kecik je skang dah jadi anak dara sunti..

harapan Tuya utk diri sendiri semoga semangat utk membimbing anak bangsa sampai berjaya tidak akan luntur dan akan sentiasa di berkati Nya..amin..


SELAMAT HARI GURU


7 comments:

~ Lady ell ~ said...

selamat hari guru tuya...
akak rasa perumpamaan guru umpama lilin tu dh tk sesuai utk cikgu2 ni.sbb lilin hanya menrangi segenap ruag je...tp kalau guru umpama mentari menerangi seluruh alam tu lagi tepat.
apa2 pun guru antara penyumbang besar negara..:)hihi pandai cakap je ekk.respek keje sbg cikgu...

dkama said...

Tahun Dapat bunga tak dari anak murid... mana banyak ngan tahun lepas... happy Teachers day... PEACE...

maiyah said...

Selamat Hari Guru.. moga tuya ceria dan meniti kejayaan sbg guru..

ber_u_wang said...

selamat hari guru akak ipar

ikiqzana said...

selamat hari guru tuya..

ambik award kt blog akk.

Mama Hanim said...

selamat hari guru tuya.. moga makin cemerlang ye..

farah said...

haiii...nak wish gak kat tuya...
selamat hari guru:)