The Best Followers

01 May 2010

Selamat Hari Pekerja

selamat hari pekerja utk sume pekerja kat atas dunia ni...
kalau x de kita2 yang bekerja ni tah mcm ne la nak menjana ekonomi negara kan..
mesti negara ni x maju n x berkembang..eceh!!!!ayat..hehehehee..
tapi yang macam x bestnya sbb 1 Mei jatuh pada hari Sabtu..so x de la cuti ganti..cuti macam biasa je kan..x pe la,at least keringat kita pekerja ni dihargai ek..

1 Mei jugak la genap 9 tahun Tuya jadi pendidik..Tuya ingat lagi tahun 2001 dulu,dalam surat lantikan Tuya kena lapor diri 1 Mei..tapi sbb 1 Mei tu cuti Am,kena la masuk 2 Mei..masa tu cuma jawatan Guru Sandaran Tak Tetap sbb Tuya belum abis study lagi..kenangan betul..

semalam kat sekolah ade budak tanya Tuya.."teacher labour day tu x sama ke ngan labour room?"..erkkkkk!!!!hehehehheh..bijak kamu ye budak..



6 comments:

ber_u_wang said...

selamat bercuti akak ipar

mama | ayah | sarah | syimir said...

selamat hari pekerja juga! sama je soklan student tuya ngan saya dolu2.. ;p

maiyah said...

slmt hr pekerja..

ElyaElmo said...

sis!!!~comey nye studentt tuuu...
lama gakk yeh akak keje jd cikguu:)
salam perkenalan

caluk@cencaluk said...

labour room tu lepas dikerjakan hue2

TuYa said...

aTan :
selamat bercuti n selamat hari pekerja..



mama :
bebudak..ade je akal dia nak bertanya..




kak maiyah :
selamat la kita yer..





elya :
salam perkenalan jugak..rajin2 la g sini yer..




caluk :
tergelak aku baca ko nye komen nih..setuju sangat..tapi mcm ne nak jawab ngan budak bawah 12 tahun??erkk!!!