The Best Followers

09 June 2010

Anakku Sayang

skang ni kat rumah Tuya riuh rendah je..sejak2 cuti sekolah ni,bebudak ulang2 beli eskrem Tuya tu..hehehhe..pastu si hero Tuya ade kat rumah ni..ade je la yang dia nak kebek kan..kuor masuk rumah..jap g taman bawah,jap nak g kedai..semalam dia main bola dalam rumah,tendang bola kena kat atas meja..hp Tuya ade atas tu,agaknye kuat sangat dia menendang,jatuh le Hp ku itu..nasib bek x terbarai..tapi screen dah mcm hidup segan mati x mau..jap terang,jap gelap..hissshhh!!!anak..anak..belum sempat kita marah dia dah minta sorry dulu..takut mama jadi rimau..hahaha..

nak online selalu pun dah x sempat dah..bile Tuya x bg kuor main,dia nak main game..laptop Tuya la jadik mangsa..main game online..sbb dalam laptop Tuya x de banyak game extreme mcm dalam laptop ayah dia..bile petang,malam,baru le aman sket..ayah dia dah balik,laptop ayah dia lak dia konker..


tengok le tu,x nyempat2 nak mandi..pagi2 dah terjah bilik Tuya,nak main game..dia ni mmg suka pakai baju melayu bila malam..ade baju tido,x de nya dia nak pakai..influence kg..sbb malam kan dia selalu ikut atok g surau..pakai baju melayu terus sampai tdo..

baru la Tuya rasa kepenatan jaga anak dah besar nih..sbb sebelum ni sempat jaga dia dr lahir sampai umur 5 tahun je..umur 6 tahun sampai skang dah 9 tahun,atok neneknya jaga..masa umur kecik dulu x bape banyak kerenahnya,ni dah berakal,dah besar ade je demand nya..huhuhuhu..baru sorg nih..org yang anak 2,3 tu lagi la kan..

plan nak balik kg Jhr..si amad asik tnya n tuntut janji kata nak bawa dia balik Jhr je tu..tgk la 2,3 hari lg..kitorg nak balik 2 banak naik bas..ayah keja..tggal le sorg kat rumah..

padat betul xtvt n rutin Tuya cuti nih..td pg2 dia dah tnya "mama,kalau tahun depan kita pindah Jhr,mama nak x?amad nak dok dekat ngan atok nenek Jhr pulak la"..heheehehh..Tuya suka je..apa kata Eri?????mesti kelat je muka dia dengar permintaan anak tu..

4 comments:

A.I said...

tu baru sorang,kene cam aku? 4 org skali nak kene adap memasing punye perangai. miahahaha..

cuti skolah ni aku campak 2 org kt umah mak aku. Along + Angah :P

el said...

aku suke tgk budak2 pakai baju melayu time nak tido...
kdg2 aku bg gak danish pakai..hehehehe
budak2 skrg ni lg terer main game dr kita ni ha kahhh

aZuRa AhMaD said...

bebudak kan cuti sekolah..kalau idak tu si mak ngadap fesbuk & blog...time la anak2 dok main game..hehe

TuYa said...

kak ai :
tu la..masa tulis n3 tu dah terbayang kalau anak lebih dr 2 mcm akak..huru hara la Tuya jawabnye..hehehehhehe..

ni x leh nak campak kemana la sbb mmg dah dok ngan atok dia kan..




el :
memang dah habitat tabiat dia nak pakai baju melayu gak kalau malam..
bebudak skang main game mcm makan kacang je..laju je..



kak zura :
tau x pe..anak x de mak pak yg men FB,blog bagai..ni anak ade kena la mengalah..