The Best Followers

16 June 2010

-Hello Pakcik Gunting..

pernah x korang dengar pasal tukang gunting rambut yang mencari costumer..mungkin dulu2 ramai yg wat bisness mcm ni kan..kat kg Tuya ade lagi tau tukang gunting rambut bergerak..dia akan pusing keliling kampung,mcm jual aiskrim..tapi x de la loceng2 bagai..

pakcik ni bestfriend abah Tuya..skang dia dah x pusing keliling kampung..skang dia tggu costumer calling2 je..baru dia g rumah costumer tu..walaupun bandar Mersing x de la jauh sangat ngan kg Tuya nih,kemudahan yg ade mesti orang x sia2kan..kira mmg femes la pakcik ni kat taman2 area kg Tuya ni..

aritu masa balik kg,Tuya dah bgtau abah yg Eri ngan anak nak gunting..minta pakcik ni datang rumah..sbb jangan x tau,anak n laki Tuya ni x pernah gunting rambut kat kedai gunting..kalau balik Kelantan,mak mertua Tuya yang guntingkan rambut anak2nya..ni kat Mersing,dah serasi ngan pakcik ni lak..
memula turn hero kecik Tuya nih..pakcik ni usik dia kata nak potong tinge..terkebil2 dia tgk Tuya minta kesian..hehehhe


turn ayahnya pulak..pakcik ni dah tau patern mcm ne Eri nak sbb dah berzaman2 dia potongkan rambut Eri..


tengok si Umairah,x leh jauh ngan paklong dia..boleh lak dia kata "lepas ni kakak pulak ye Tok,nak potong mcm paklong!!"..abah Tuya pun nak gunting rambut masa tu..umi dia masa tu terjerit2..x leh terima kenyataan..influence paklong banyak sangat kat dia..heheheh..

setakat ni memang puas hati pakcik ni potong rambut lelaki2 dalam rumah Tuya kat kg tu..lgpun berbaloi2..dewasa rm4,budak rm2..kalau kat kedai dapat ke???save budget..




6 comments:

el said...

kt kpg aku pun ada tukang gunting...anak2 aku aku yg gunting...kalo di bawa ke kedai gunting mau xleh dok diam

hahahah smpi umi umairah rs riso kat anak beliau eh..heheheh close betul dia ngan cik abg kau

Dee said...

tuya..tu kg..kt flat kak dee ada gak..ah soh lah..tp dia ni selalu dtg time org keje..tu yg susah nk book tu..pastu dia jerit..gunting lambut..gunting lambut..cam org jual kuih lak..hahaha..

sz | m.s.s said...

bagusnyaaaa serbis ni..kat kampung kita takde la tuya...huhuhu

kuntumz said...

oo bagusnya pakcik tu...buat bisness dri umah ke umah, lps tu tgu org call jer...harga pun lagi murah....

kat kg saya tak der org yg cenggini..semuanya kene g kdai...klo ada, kan senang...

J@J@ / Bini The Rock said...

akak tak penah tgk pulak servis dr rumah ke rumah mcm ni.

Lagi sng la camtu..dia yg dtg ke rumah, kita tak yah menunggu lama2 kan?

TuYa said...

el :
senangkan ade sevice mcm nih..kalau kat kedai banyak kos..hehehhe..

Umairah tu mmg rapat sangat ngan laki aku..tah le,nak jadik anak paklong dia kata..



kak Dee :
gunting!!!!gunting!!!!(nada mcm apek jual eskrem)..heheh..nasib bek x bawa loceng kan kak..




kak suzi :
dah pupus dah kak xtvt mcm nih..dulu2 banyak la kot..



kuntumz :
memang senang sangat..x pernah menghampakan..ramai yg jadi costumer dia tau..



kak JaJa :
memang tu la kebaikannya kak..x yah nak nunggu lama2..