The Best Followers

02 July 2010

-Lom ade rezeki lagi

ni cite pasal minggu lepas..Tuya jadi babysitter lagi..kali ni Tuya tolong jaga anak kawan Eri..mak ayahnye ade kerja kat KL..parents budak ni org Kelantan jugak..deorg bawa jugak anak nye ke KL..anak deorg ni baru sebulan lebih..

sementara deorg g settle kerjadeorg tu,baby ni Tuya n Eri la tolong jagakan..pagi Sabtu dalam pkul 11 mcm tu mak paknye hantar kat rumah..sonoknya Tuya dapat jaga baby nih..super duper sonok Eri la..jom layan pic2 nya..


nama dia Mohd Darwish Hakeem..



see Eri,nak g keja pun dia sempat belek2 budak nih..Sabtu lepas Eri standby...ade on call masa nih..

baby Darwish tengok je uncle..masa ni Eri asik bercakap je ngan dia..



masa ni lak lepas maghrib..Tuya suh Eri tolong buaikan sbb Tuya nak sembahyang..dediam Tuya snap..heheheehhehe..badan kering lakiku terpaksa di sensor kan..hik hik hik..

tgk la Eri,sebelah tgn dok ayun buai,sebelah lagi dok pegang mouse main game..mulut dia bernasyid zikir..konon nak nidurkan baby ni le..padahal bulat mata baby leka dengar suara sumbang uncle kot..heheheh..

nampak excited Eri jaga baby..nak anak..sedih pulak Tuya pk2..bukan Tuya merancang ke ape,tapi dah x de rezeki nak ada anak lagi..skang pun tengah usaha mcm2 cara..kesian Amad asik nak adik je..

dah lama x jaga baby,sonok jugak rumah riuh2 dengan suara budak nangis,suara Eri ngagah ngagah baby..minta2 la aura baby ni lekat lak kat Tuya..heheheh..amin!!!

9 comments:

Shibam Jelita said...

nama baby akak pun hakeem, takpe, usaha tangga kejayaan, jangan berputus asa ok, chaiyok chaiyok

al-lavendari said...

teruskan ikhtiar .. sampai masanya jadilah tu. ingatlah pasangan yang sampai ke sudah tak dapat anak !

J@J@ / Bini The Rock said...

comey!

bestnya baby tu dpt dibedung dgn kain batik..mst tido lena kan!!

TuYa said...

kak shibam :
sama nama dia ngan anak akk ek..
Tu la kak,Tuya sentiasa berusaha..yeah!!!


uncle aL :
Insyaallah..x jemu2 usaha nih..Tuya syukur,ade jugak satu tu dr x de..


kak JaJa :
belum nampak tembam lagi dia tu,baru sebulan lebih je..
memang dia x nak berbedung,tapi bila Tuya dah bedungkan,senyap lak..selesa kot

Mama Hanim said...

xpe tuya...semua tu ada hikmahnya kan.. Insya Allah ada rezeki tu..

azieazah said...

Yes, memang seronok kalu ada baby kecik dalam rumah. Ralit dan leka jer melayan..

TUYA masih muda, masih ada masa lagi. Berikhtiar dan berdoa, semoga bertambah zuriat.

el said...

smoga berkatlah ko jaga bb tu tuya
xpelah pelan2..rezeki xde lg..hehehe
bgslah eri..bapa yg mithali semua urat2 badan digunakan dgn baik
buai bb...pgg mouse...molot kumat kamit nasyid hehehehe

fazilzura said...

waaaaaaaaaaaaaaaa daku pun windu nak pegang bby sdiri ..
akil dh beso bangat ..

xpe le tuya, isnyallah ..setiap kejadian ada hikmah nye.. mana tau , dok jaa bby ni .. dpt aura ke kan

sz | m.s.s said...

bagus btol tuya & eri jaga bb orang ye...ok la tu manatau amik berkat terus lekat bulan depan...hihihi...
isu anak ni mmg sensitif kan, ada yg berusaha bertahun2 takde rezeki lg, ada plak yg hidup susah mkn pakai tak cukup tp anak bersusun tangga setiap tahun..tu laa rezeki..Allah maha adil..Dia maha mengetahui setiap perancangan untuk hambanya... :) (sori tertazkirah ptg sabtu plak :p)