The Best Followers

04 October 2010

-Char Kuew Tiaw Cincai Choi..

sebab kami laki bini agak jemu dan pemalas nak makan nasi malam ni,jadinya Eri dengan kuasa autanya telah meng'suggest'kan utk makan koteow..bukan koteow goreng mcm bekpes tu,tapi nak Char Koteow mcm kat Penang tu..

belek2 peti esbok ade bahan2 nak wat..dengan taat setianya Tuya pun wat la apa yg di cadangkan..main campak2 je sebenarnya..janji jadik,sedap..

pada tekak kami sedap le..heheheeheh..dahabis kenyang masuk perut dah,ape tak sedapnya..


satu untuk Eri,satu untuk Tuya..Eri abis makan,Tuya x abis..banyak sangat..


dah mcm mee rebus sbb banyak kuah,sebenarnya terlebih air,Tuya malas nak tggu lama sampai air kering,angkat je la..bg ade kuah..


tengok Eri,menongkat lutut tu makan..sampai Tuya tanya,"kepala lutut tu nak makan jugak ke?"dia kata "amik bau"..mcm2..


p/s : kena mood nak masak kan?kalau mood Tuya pemalas x de tahap,Eri suh goreng telur pun Tuya banyak alasan..heheheh..derhaka!!!!ampun..


Selamat Menjamu mata..

3 comments:

aZuRa AhMaD said...

selera ja eri mkn..sedap la tu....bagus...taat setia masak utk suami..hehe...lgpon air tgn isteri la yg menambat ati suami...

sz | m.s.s said...

kira rajin gak la tuya dok berdua ada masak2...dulu kami berdua ada "hired" tukang masak kat kedai depan umah :p
skrg ni dah ahli keluarga ramai mmg dapur la jadik opis kedua ....

TuYa said...

kak zura :
dia memang jenis x suka makan kat luar kak..kalau malas masak pun,paling x,mesti dia tapaw makan kat rumah..


kak sz :
dulu2 masa baru dok sama2,Tuya x reti gak..nak masak mcm2 menu..ni dah lama sket dok ngan dia,tau dah taste nya..