The Best Followers

17 January 2011

- aktiviti hujung minggu

sabtu ahad semalam ni,Tuya x kemana2 pun..dok rumah je,lgpun cuaca mcm suh dok umah dediam je kan..mendung,hujan..mmg sesuai utk bermalas malasan belengkaran kat depan tv..

dah dok rumah tu,mesti la lapar memanjang kan..lagi lak Eri x standby..jap2 makan beskot,jap2 wat air..Tuya lak kalau ade tukang makan,suka je la nak masak..dah mcm kena sawan masak..asik nak wat something yg leh di makan je..

hari sabtu,Tuya wat seri muka..plannya nak wat hari Jumaat petang..tapi kat rumah Tuya ni ade pasar malam setiap hari Jumaat..x jadi wat..wat le ptg sabtu..


kuih feberet Eri..watnya seloyang kecik je,tapi x abis2..ade lagi kat peti ais..tah bila nak habis..



Tuya mmg kurang sket kalau makanan yg ade pulut ni..Tuya makan tepung tu je..hehehhe..




ni lak lunch Ahad..ayam bakar sekor..masuk dalam microwave..bior dia masak sendiri..sampai masa,siap!!!dah leh makan..nasib baik ayam ni kecik,x de la seksa nak ngabiskan..



kek ceklat plak..malam semalam dalam kul 9 mcm tu la..Tuya mcm terliur2 nak makan kek ceklat..mcm sempat je nak wat sebelum tgh malam kan..gigih la bancuh kukus bagai..


taraaa!!dalam kul 11 lbih siap dah sume..nak potong sayang lak..lgpun dah malam,x nak la makan dah..pantang konon makan lepas kul 8..hehehehh..last2 dah siap cantik2 tu,letak je la dalam esbok..siang2 la kalau nak makan pun..

skang mmg Tuya x leh nak kawal la perasaan nak masak tu..ade je benda nak di masak..tapi yg x best tu,Tuya x bape makan..tp suka org makan makanan Tuya masak..huhuhuhu..kalau dalam rumah Tuya ni ramai rakyat jelata x pe,ni 2 ketul Tuya ngan Eri je..

kdg2 kalau Tuya wat kuih ke,kek ke Eri je la makan..x pun kitorg bawa g tmpat keja masing2..tapi bila masak ni,Tuya rasa release sangat..betul x??ke Tuya je yg rasa mcm tu?

p/s : Tuya akan cuti mengajar..nak nyambung blajo x habis2..[dulu mak suh blajo sebok nak kawin..ni dah kawin beranak pinak baru sebok nak blajo]..lepas ni banyak la masa terperuk kat rumah..

10 comments:

Mata Hati said...

kek cokelat yg sentiasa membuatkan air liur saya meleleh. mmg paling tak tahan kalau digoda dgn kek cokelat...hehe :)

salam kenal

sz | m.s.s said...

wahhh memanggg "sawan" jugak la akak nengok makanan ni..kuikui...
tahniah tuya, sambung belajar di mana? sama2 la kita jadik isteri yg tgh belajar cuti mengajar ni ye... give me 10! :)

azieazah said...

Wahhh bestnya, sebab rajin masak dan anggap memasak tu sebagai therapy, release tension...

Elok juga dibawa ke tempat kerja jika tukang makan tak ramai, dan si tukang masak tak kuat makan. — Kalu Kak Azie, lum sampai atas meja dah abih separuh...hahahaha!

Tahniah, sambung belajar. Sejak dulu Kak Azie ingat lagi niat dan hasrat Tuya nak sambung belajar (degree ya?).

Bagus lah, teruskan. Sementara belum ada baby, eloklah sambung belajar ni.
Tapi kalu ada rezeki cahayamata, elok gak, tambah sorang lagi tukang makan.. hehehehe

sW33tdARLiNG said...

rajennya... takpe, selagi tgh ada mood, masak jer.....
sw33tdarling.com

Dee said...

kalo xde sapa nak mkn, meh post ke sini..sure abis..hehehe..

TuYa said...

Mata Hati :
tenkiu singgah sini yer.
wahhhh..kalau awak majuk2 senang je la nak mujuk ek..bg kek ceklat..confirm senyum..heheheh

TuYa said...

kak sz :
akak..blaja ke keja lebih penat?teka..hehhhe
Tuya sambung kat UM lagi..serasi bersama kot..hikhikhik..

TuYa said...

kak azie :
sejak 2 menjak ni je la Tuya jadikan masak tu terapi kak..

skang ni baru ada kesempatan n peluang nak nyambung study..selagi leh study ni..

Insyaallah kak..doakan keluarga Tuya bertambah ye lepas ni..

TuYa said...

kak amy :
kalau ade yg nak makan,Tuya masak je.heheh..

TuYa said...

kak Dee :
kalau dekat tu msti Tuya ajak mimi n fifi melepak makan ngan Tuya..hehe