The Best Followers

10 January 2011

-Mereka Lebih Arif


mesti u all tgk AJL25 kan??sape2 yg x minat tu mmg xkan tgk la..baik tgk bola..[macam Eri]..Tuya tgk,tp tgk online sbb Eri nak tengok bola kat tv..nasib bek ade livestreaming,leh tengok..

lepas tgk sume perform,Tuya rasa si Black,Faizal Tahir @ Yuna dapat Juara..x alih2 masa kuor result,si Ana Rafali pompuan berbaju kurung lak yg menang..dah rezeki dia kan..hehehheh..tp mmg mcm x puas hati jugak la..Bunkface nye performance pun okeh ape..

tapi sape la kita nak judge benda2 yang bukan dalam bidang ni kan?ape2 pun,judges la yg paling arif nak menentukan pemenangnya..[sebenarnya masih x puas hati,mcm x caya lak pompuan baju kurung yg nyanyi dalam sangkar tu leh menang]..geram!!!

kesimpulannya pada Tuya AJL25 kali ni mcm suam2 kuku je..masing2 nak wat drama atas stage..tah ape2 je gimiknya..kalau kira ade 2,3 artis je yg x wat cerekarama atas pentas tu..yang lain sume dok wat cerita pendek..motip???unknown..unlike..un..un..un..

buka FB,sketnye banyak protes pasal AJL25 nih..ade yang wat status mcm2..antaranya..jap2..nak copy paste..


[kelik kalau nak nampak tulisan,kalau x mo,meh Tuya tolong c&p kan]



''skrg gak aku upload kat youtube..M.Nasir tgk ek..tahun dpn aku nak menag AJL26!!baju kurung aku mmg dah ada byk dah...tak yah susah2 nk buat baru nanti..hahahahah"


macam2 cara nak memprotes..tapi dah rezeki dia,nak wat mcm ne..redha je la..hik hik.kita yang nengok ni boleh la cakap ape je,yg menilai tu tau apa sebenarnya di cari..dah le x yah di pk2 kan,yg penting 1st day dalam minggu ni kita semangat nak kerja..hiyak hiyak..jangan sbb AJL25,kita sume mengusutkan otak pk benda yg bukan bidang..[yg bebenornye Tuya yg over mikir,saja nak cover]..


Tahniah untuk Ana Rafali..


Selamat bekerja kawan2..Senyum selalu ekk..hehehehe..

8 comments:

sz | m.s.s said...

ahahaa..
rasanya memang ramai yang terkedu bila juara diumumkan...kekee
apapun mcm tuya katalah dah rezeki dia...kita pun bukan pakar mcm juri2 ...hhee

sori yang, akak x tau apa problemo sebenar tp alhamdulillah syukur semuanya dah selesai ye...hidup berumahtangga gitu la..sedangkan lidah lagikan tergigit ... air laut pun ada pasang surutnya ..heheee...senyummmm :)

J@J@ / Bini The Rock said...

tp klu di bandingkan Yuna dgn Ana..rasanya YUNA lagi best dia punya vokal!

dah rezeki Ana ye tak? kadang2 kita geram2 bila dia menang, tp lagu dialah yg jd siulan dan hapalan...

hehehe!!

dkama said...

Ana raffali menang... Ok la sebab juri kita memang menitik beratkan aspek lagu dan lirik lagu tu sendiri... Nama pon juara lagu kan... untuk vokal memang patut dapat kat hafis dan persembahan terbaik dapat kat Faizal tahir... ehm ok la tuh...

PEACE...

azieazah said...

Setiap kita berbeza selera dan minat.. Jadi berbeza pendapat adalah suatu yang sangat biasa.!

TuYa said...

kak sz:
kita memang tak ariff kan kak..dengar tau le,nak nilai vokal ke ape ke,mmg x reti ler..

alhamdulillah kak,segala masalah rumahtangga Tuya akhirnya selesai..syukur..

TuYa said...

kak JaJa :
Tuya pun saspek Yuna memula..
kak..Tuya dah kena badi Ana rafali,dok nyanyi lagu dia je ni..ayoyoyoyo!!

TuYa said...

kama :
adil dan saksama kan..PEACE!!!

TuYa said...

kak azie :
memang...mana la kita boleh puaskan hati sume org kan?