The Best Followers

08 April 2011

-Nak minta pendapat ni..

abah mertua Tuya masih belum sembuh sepenuhnya..masih lagi lemah,terbaring x boleh nak wat ape..makan pun x de selera.makan ubat spital banyak,effect kat jantung,x makan ubat lagi sakit..x de arah dah kami anak banak ni nak wat mcm ne..tggu result scan paru2 dia dr HKB 12hb ni..kalau still x de ap2 respond dr hospital pasal penyakitnya ni,kitorg dah sepakat nak bawa dia ikhtiar berubat cara lain pulak..

Tuya cadangkan bawa g berubat kat Darussyifa'..mana la tau,kesihatannya akan lebih baik bila dah berubat kat situ..ade x sape2 kawan2 yang ada pengalaman saudara mara ke,ahli keluarga ke,kenalan yang mengikuti rawatan kat situ..boleh la kongsi ngan Tuya..

ataupun kalau ada sape2 yang tahu kat mana lagi boleh wat rawatan yang seumpamamnya tu,pendapat n pandangan amat2 la di alu2kan..Tuya mmg x de pengalaman kalau bab2 berubat selain dr pergi hospital ni..share ye kawan2..

6 comments:

fazilzura said...

salam ..

darussyifa tu kalau serasi insyallah ok.. tp kalau x serasi xkan efect apa2.. cm zr penah berubat tp x serasi , tetap sakit jgk (gastrik teruk)..

kalau jantung pe kata terus g IJN

TuYa said...

kak zura,
mmg niatnya nak terus ke IJN..tapi tau je la org tua kan,serik katanya ke spital,sakit..sbb ayah mertua Tuya ni dah 2 kali wat bypass..

lpas tu dok kata ade 'benda lain' yang menumpang dalam badan..nak puaskan hati dia,tu yang nak bawa g ustaz2 pandai ni..

thanks kak share..

=sz= said...

akak pun takde pendapat ttg perubatan alternatif ni ...

ibu mertua akak pun sakit tang perut, dok p rawatan moden, check ngan dokter mmg ok je..tp bila dia p ke rawatan2 alternatif lain camtu la jawapan mereka2 ... duit dah habis beribu, tp sakit tak baik nya lagi...ntah la..no offense ... huhuhu

sW33tdARLiNG said...

sayu la... nak bagi pendapat pun mmg tak sesuai kot sbb family saya pun gagal nak selamat kan arwah abah

maya amir said...

sakit jantung ye? rasenye mmg kene gi IJN.. org tua susah sket kalau nak ke hsopital kn..tu yg payah, tapi cube pujuk baik2..sambil2 doa pada Allah minta dipermudahkan.. betul mcm yg fazilzura ckp..darussyifa kalau serasi, mmg baik..kalau tak serasi, tak jugak baik..mcm saya pun penah gak try darussyifa, tapi sakit blkg jugak..

mamai said...

tuya usaha tu penting kemudian kita tawakal...kalau ada cara yang baik apa salahnya mencuba