The Best Followers

25 May 2011

-Ayam Pelsu????

apalah dunia ni kan..asalkan benda boleh mendatangkan untung,sume deorg belasah je..x pk akibat nye langsung..
ni Tuya dapat email dr adik ipar..beware ye kawan2 yang selalu g Indon,Vietnam,China..hati2 la bila nak makan ayam kat sana yer..Memang nampak sedap je kan,tapi sebenarnya TIKUS!!!TIKUS okeh..jom tgk sama2 mcm ne deorg proses tikus ni,sampai la rupa bentuknya bila dah di masak mcm ayam..

Yuucckkkk!!!sick!!!



tikus..eeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!tikus ye kawan2..


bakar dulu bulu2nya supaya nampak mcm kulit ayam..


potong pd beberapa bahagian ye puan2..potong tu biar sama mcm kita potong ayam..


sedia untuk digoreng garing..


marinate dulu sebelum di masak..perap la mcm nak wat ayam rempah tu ke..


tadaaaa!!!


nampak exactly mcm daging ayam kan??kalau kita x check sangat2 mmg la x pasan..kalau kita belek mesti kita tau..

so,hati2 la bila nak makan yg kononnya ayam kat negara2 jiran kita..x nampak sangat tikus sbb ayam2 kat sana kan kecik2 sumenya..

sangat memualkan okeh...iyerrrrrkkkk!!!!!

6 comments:

ainnoraini said...

ya allah rase nk muntah kak ain nengoknye...

nasib baik da dinner kalau tak tak jadi nak makan...alasan la tu...

TuYa said...

kak ain,
kan..sanggup nye la deorg wat mcm tu..
kalau kita org islam ni x hati2,mau ade yg terpedaya..
geli kan?

mamai said...

errrk tak jadi nak makan ayam la

TuYa said...

bro,
ayam kat Malaysia ni insyaallah la original..
cara sembelih je yang agak meragukan..
hehehhe..

fazilzura said...

x lalu le nak tgk .. aduyaiii

TuYa said...

kak zura,
Tuya memula dapat email tu,nak tengok..
aiyarkk!!!mmg geli gile..
lg la Tuya ni alergik ngan tikus n sume menatang yg ade bulu2 halus tu kan..
huhhh!!!